dimarts, 20 de gener del 2015

Unió pren consciència que el 27-S haurà d'anar a la llista de Mas

UNS ALTRES QUE S'HO TENEN DE FER MIRAR...!!!, I FARAN PERDRE VOTS AL MAS.

Unió pren consciència que el 27-S haurà d'anar a la llista de Mas

La direcció democristiana admet que no tenen més alternativa que anar amb CDC a les plebiscitàries tot i que arrossegaran els peus.Els d'en Duran i els convergents enllesteixen les darreres candidatures locals, sense temps per bastir una oferta electoral potent "confederal"

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

, Parlament/Barcelona | ND 20/01/2015 a les 01:20h

La direcció d'Unió reunida aquest dilluns. Foto: X.V.

Aquest matí el comitè de govern d'Unió s'ha reunit per valorar en profunditat l'acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras per celebrar plebiscitàries el 27-S. Un repte pels democristians que encara s'estan ressituant per la velocitat que porta el procés sobiranista. Una velocitat que la gran majoria dels seus dirigents creuen que ja no els deixa marge i que els obliga a apuntar-se al carro que ha proposat Artur Mas.

De fet, en la reunió del comitè de govern d'aquest dilluns s'hi va escoltar un debat viu sobre quin és el futur d'Unió de cara a les plebiscitàries. Fonts coneixedores de la reunió asseguren a Nació Digital que la conclusió va ser contundent: “Ningú a Unió planteja una alternativa que no sigui anar a la llista de Mas defensant el full de ruta que s'acordi”.

Això no vol dir que Unió posi les coses fàcils i que no arrossegui els peus en algun moment de la negociació. En aquest sentit, veterans dirigents democratacristians reconeixen tant que faran valer el seu pes com que ara per ara seria gairebé impossible que la formació es plantegés concórrer sola amb un programa nacional diferent al de CDC i Artur Mas.

Les mateixes fonts de la direcció afegeixen que són conscients de magre estructura territorial del partit i que la qüestió ideològica o programàtica dels seus integrants va quedar “descomprimida i aclarida el 9-N”. Dos factors als que caldria afegir dues circumstàncies més. En primer terme, que la majoria de candidatures locals de CDC més UDC estan enllestides i que 4 mesos després de les municipals seria "absolutament inviable i políticament absurd" bastir una oferta electoral potent.

El detall del dia del Pacte

Cal recordar que Mas ha estat extremadament delicat amb Unió durant la negociació de l'acord amb Junqueras. Abans de plantejar l'oferta definitiva el passat dimecres va celebrar reunions discretíssimes amb el seu secretari general, Ramon Espadaler. I tres dies abans del pacte amb Josep Antoni Duran i Lleida. De fet, el mateix dia de l'acord Mas va cridar a Palau a Espadaler i va telefonar a Duran. Una distinció gens gratuïta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada