diumenge, 25 de gener del 2015

Kilian Jornet no falla a Andorra i es penja el segon or a la Copa del Món

Kilian Jornet no falla a Andorra i es penja el segon or a la Copa del Món

L'esquiador de la Cerdanya guanya una individual de Font Blanca modificada a causa del vent

Clàudia Galicia aconsegueix el primer bronze en una individual just per davant de Mireia Miró

Especial: Copa del Món-Campionat del Món d'Esquí de Muntanya

, Arcalís/Ordino | ND-NM 24/01/2015 a les 13:20h
Kilian Jornet, guanyador de la Font Blanca. Foto: NacióMuntanya

Kilian Jornet no ha fallat a Andorra i s'ha penjat el segon or de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya. L'esquiador de la Cerdanya, que va ser desqualificat a la primera individual disputada a França, s'ha refet a la Font Blanca, en un recorregut retallat a causa del vent. Xavier Gachet ha superat la línia de meta en segon lloc i Roberto Antonioli ho ha fet en tercer. El segon millor català ha estat Nil Cardona, que ha arribat setzè mentre que Genís Zapater s'ha endut la victòria en modalitat open.

Per altra banda, les esquiadores catalanes han brillat a la prova andorrana ja que Clàudia Galicia –malgrat haver superat una varicel·la aquesta setmana- s'ha penjat el bronze just per davant d'una "reapareguda" Mireia Miró –competia en modalitat open-. Marta Riba ha estat cinquena de la Copa del Món i Marta Garcia-Farrés setena.

Kilian Jornet, molt superior

Jornet tenia molt clar que no es podia permetre una nova ensopegada després de la desqualificació a l'Ski Écrins. Des de l'inici s'ha situat en els capdavanters i al canvi després de la primera baixada ho ha fet amb segona posició a tocar del líder. Al següent ascens, el més dur de la prova andorrana, ja s'ha situat primer i ha pogut baixar la canal –l'element més tècnic del recorregut- com a primer classificat. Una posició que no ha abandonat al llarg de les dues pujades finals al Peyreguills.

Per darrera la batalla era important. Marc Pinsach ha arribat tercer després del primer pas per la Coma d'Arcalís, punt neuràlgic de la cursa, i ha iniciat la darrera pujada com a sisè classificat. Tanmateix, un defalliment en el tram final del segon ascens al al Peyreguills l'ha deixat fora de combat. Finalment ha acabat entrant 24è. "És una llàstima perquè estava fent una gran cursa però sense un bon resultat". "Demà espero rendir perquè la forma hi és", ha explicat a NacióMuntanya.

Finalment, un Kilian Jornet superior ha arribat a la meta de la Coma amb un temps d'1:54:30, amb poc més d'un minut d'avantatge respecte el jove francès Xavier Gachet. L'italià Robert Antonioli ha completat el podi mentre que el vigent campió, William Bon Mardion, ha acabat quart. El jove alemany Anton Palzer, que va ser la sensació de la primera prova a França, només ha pogut ser desè i ha arribat esgotat a meta.

"És una cursa especial perquè és al costat de casa", ha explicat en arribar a la meta. "A la prova de França em vaig trobar bé", ha recordat en ser preguntat sobre si a Andorra s'havia tret l'espina de la desqualificació a la individual. "Queden dues setmanes pels Campionats del Món de Verbier. Serà dur perquè hem tornat a veure que els joves pugen molt fort", ha sentenciat.
 
Individual Esquiador Temps País
1r classificat Kilian Jornet Burgada 1:54:30 Catalunya
2n classificat Xavier Gachet 1:55:38 França
3r classificat Robert Antonioli 1:56:15 Itàlia
4t classificat William Bon Mardion 1:56:36 França
5è classificat Matteo Eydallin 1:57:27 Itàlia
16è classificat Nil Cardona Coll 2:04:35 Catalunya
24è classificat Marc Pinsach Rubirola 2:07:38 Catalunya
28è classificat Oriol Cardona Coll 2:10:09 Catalunya
 
Individual Esquiadora Temps País
1a classificada Laetitia Roux 2:23:20 França
2a classificada Axelle Mollarete 2:27:16 França
3a classificada Clàudia Galicia Cotrina 2:31:27 Catalunya
4a classificada scratch* Mireia Miró Varela   Catalunya
4a classificada Jennifer Fiechter 2:31:49 Suïssa
5a classificada Marta Riba Carlos 2:31:53 Catalunya
7a classificada Marta Garcia-Farrés 2:33:54 Catalunya
* Competia en modalitat open i, per tant, no compta a la classificació de la Copa del Món

Marc Pinsach ha patit un defalliment en el darrer ascens. Foto: Josep Maria Montaner

La vertical, a Arinsal

Després de la individual d'aquest dissabte, Vallnord Arinsal acollirà demà diumenge la prova vertical, que s’acabarà cap a la una del migdia. En categoria absoluta, si no hi ha modificacions, la sortida serà a la pista de les Marrades, situada a 1.590 metres d’altitud, i l’arribada serà a 2.320 metres, al pla de l’Igloo Bar. Els premis es lliuraran a la terrassa Compallemple abans de dinar, just després que s’acabi la segona prova de la Copa del Món.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada