divendres, 16 de gener del 2015

Mas avisa que caldrà 'una majoria clara' independentista el 27-S

Divendres  16.01.2015  09:23

Mas avisa que caldrà 'una majoria clara' independentista el 27-S

'L'endemà caldria espavilar-nos bé per fer entendre al món que el resultat vol dir el que vol dir', diu el president

VilawebEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar que perquè comenci el procés cap a la independència de Catalunya caldrà que les forces sobiranistes, que es presentaran amb llistes separades a les eleccions del 27 de setembre, 'tinguin una majoria clara'. En una entrevista a RAC-1, Mas ha dit que 'com a mínim hi ha d'haver una majoria absoluta al parlament'. I si fos així, 'l'endemà caldria espavilar-nos bé per fer entendre a Europa i al món que el resultat vol dir el que vol dir.' Està convençut que hi haurà aquesta majoria: 'Vaig a les eleccions amb l'ànim que el procés tingui majoria. No tinc massa dubtes que aconseguirem aquesta majoria, però hem de treballar perquè això no està fet.'
Mas ha explicat que les setmanes següents a les eleccions, en cas de majoria absoluta de les forces parlamentàries, 'hi haurà d'haver un oferiment per part de les institucions catalanes per negociar un estat català, 'i que tothom se senti cridat a negociar.' És a dir, provar de negociar amb l'estat espanyol la secessió.  'S'ha d'intentar negociar en positiu perquè els interessos es puguin complementar. Sabem que aquests processos passen per seure en una taula'.

També ha explicat que la idea que té és de presentar-se amb la marca de Convergència, o de Convergència i Unió. Queda pendent de saber si Unió subscriu el full de ruta cap a la independència que acordin Convergència i ERC; una decisió que els democristians han ajornat fins a després de les eleccions municipals del mes de maig. El propòsit de Mas és que el full de ruta pugui quedar concretat i acordat definitivament abans de les municipals, però també ha dit que si no es tanca fins després 'no passarà res'.
'No tanco la porta a l'entrada d'ERC al govern'
En una entrevista ahrir a TV3, Mas va voler deixar clar que no tancava pas la porta a l'entrada d'ERC al govern per encarar els últims vuit mesos de legislatura, abans de les eleccions del 27 de setembre. L'endemà de l'acord amb Oriol Junqueras i les principals entitats sobiranistes, Mas va dir que estudiaria la idoneïtat de l'entrada de membres d'ERC al govern, però també que era important de no alterar els equips actuals del govern perquè hi ha feina en curs que cal acabar. 'Arribarem al 27 de setembre pràcticament amb el mateix govern', ha dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada