dimecres, 21 de gener del 2015

ICV s'allunya del procés

ÉS VEIA VENIR QUE EREN UNS TITES BULLIDES...

ICV s'allunya del procés

Baixes sonades com les de Jaume Bosch i el projecte Guanyem Catalunya silencien els independentistes dels ecosocialistes. La fórmula d'un Estat sobirà dins Espanya triomfa al partit de Joan Herrera

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

, Parlament | Actualitzat el 20/01/2015 a les 22:54h
ICV-EUiA ja juga a una altra lliga i s'ha despenjat del procés. Després del pacte amb Ada Colau a Barcelona, on es prioritzen altres objectius, la retirada de noms com Jaume Bosch -referent independentista del partit- de la primera línia política i la Convenció ecosocialista prevista per a finals de febrer en què les bases aprovaran un document amb el que estableixen com objectiu nacional convertir Catalunya en un "estat sobirà dins Espanya", són els elements que descriuen la nova situació de la formació de Joan Herrera.

De fet, aquest dimarts i des dels faristols del Parlament el portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, no ha tingut recança a assegurar que no se sumarà a cap full de ruta "de dretes" encapçalat per CiU. Mena ha deixat clar unions no se'ls hi ha traslladat en cap moment l'horitzó de la independència. Una qüestió que les executives d'ICV i d'EUiA no contemplen, prioritzant un canvi en l'statu quo amb Catalunya dins l'Estat.

Ara bé, els ecosocialistes són partidaris de deixar la decisió definitiva en mans de la ciutadania i, per tant, no renuncien al referèndum sobre l'autodeterminació. Una opció que ara per ara no acaben de veure perquè l'entesa CiU i ERC només és la "reedició" del pacte de governabilitat i troben que no s'aprofundeix en aspectes socials i de regeneració democràtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada