divendres, 16 de gener del 2015

Quan es van despertar, Catalunya encara era allà , per Salvador Cot

OPINIÓ

Quan es van despertar, Catalunya encara era allà

| ND 15/01/2015 a les 23:59h
Nació Cot
La majoria silenciosa, l'esperança Pablo Iglesias, el desinflament autocausat, la guerra civil interna del sobiranisme, la palanca Duran, l'Europa espanyolista... S'ha acabat el somni unionista i se'ls acosta la dura realitat, que passa per contrastar a les urnes tots aquests discursos triomfals basats en la suposició, el prejudici i la manipulació política i periodística. L'aterratge ha estat brusc i d'aquí les reaccions malhumorades de Madrid i corresponsalies a Catalunya. Pel que sembla, no s'ho esperaven.

El cas és que l'independentisme català ha reprès la iniciativa política i ara és el règim de Madrid qui s'ha de plantejar si pren alguna decisió o es queda immòbil com fins ara, contenint la respiració fins que s'obrin les urnes del 27 de setembre. Un dilema complicat, perquè les eleccions espanyoles seran tres o quatre mesos més tard i les enquestes anuncien un mapa endimoniat al Congrés dels Diputats. Així les coses, el PP haurà de mantenir una estratègia essencialment defensiva, assetjat des de tres fronts juxtaposats: la crisi, Podemos i, sobretot, Catalunya. El PSOE, ni això.

El sobiranisme civil, a més, ha recuperat protagonisme i prestigi i la massa social a qui s'adreça ara disposa d'una data per començar la fase executiva del procés. Les urnes sempre van a favor de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada