dimecres, 28 de gener del 2015

El líder de Podem a Madrid diu que el Santander i Botín no són casta

AIXÒ ÉS LA NOVA CASTA...!!!
Dimecres  28.01.2015  12:45

El líder de Podem a Madrid diu que el Santander i Botín no són casta

Jesús Montero diu que volen contribuir al benestar social

VilawebPodem ha popularitzat la paraula casta com a desqualificatiu polític. I el fa servir per a designar aquella elit política o econòmica que segons ells ha estat la responsable de la crisi i que, a més, se n'ha beneficiat. Avui han sorprès unes declaracions del secretari general de Podem a Madrid, Jesús Montero, que surten publicades en un reportatge de John Carlin a El País. Montero afirma amb rotunditat que la família Botín i el Banco Santander no es poden considerar casta, perquè 'volen contribuir al benestar social'.
Aquestes són les seves declaracions: 'No tots els empresaris són iguals. Hi ha dues cultures empresarials. Una és la casta, i l'altra vol contribuir al benestar social, com la família Botín en el Banco Santander.' Carlin li demana si parla seriosament. 'Sí! Estic convençut que hi ha empresaris de bona voluntat. Hi ha sectors del capitalisme emprenedor que saben que necessiten un país amb menys desigualtat social, que entenen que així expandeixen el seu mercat. Segur que Ana Botín [presidenta del banc] es veuria amb Pablo Iglesias i parlarien d'aquestes coses'.

Jesús Montero, de cinquanta-un any, és un històric d'Izquierda Unida, de la qual va participar en la fundació el 1986. És llicenciat en ciències polítiques a la Universitat Complutense de Madrid, d'on ha sortit tot el nucli dirigent de Podem i d'influència de Pablo Iglesias. Va deixar IU el 1997 i se'n va anar a Chiapas per conèixer de prop el moviment zapatista del 'subcomandante' Marcos. I passats uns anys sense estar vinculat en la primera línia política ha tornat amb Podem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada