dijous, 29 de gener del 2015

Parla.cat, una eina virtual per aprendre català

Dijous  29.01.2015  06:00

Parla.cat, una eina virtual per aprendre català

Parla.cat és un entorn virtual per a l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua catalana. Griselda Oliver ho explica al digital de cultura.

VilawebEl projecte, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, es va iniciar ara ja fa sis anys amb l’objectiu de posar a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre català a través d’Internet. Hi pot accedir gent d’arreu del món pel seu caràcter virtual i multilingüe (a banda del català, es pot consultar en castellà, anglès, francès i alemany).
La idea, doncs, era crear un entorn formatiu complet i organitzat per facilitar l’aprenentatge de la llengua i el coneixement de la cultura catalana arreu del món. Per això, els objectius principals d’aquest entorn d’aprenentatge virtual són proporcionar un aprenentatge complet sobre la llengua catalana, arribar al màxim nombre d’aprenents possibles, facilitar l’adquisició de capacitats cognitives, potenciar l’autonomia de l’aprenent i la seva capacitat de reflexió sobre el procés d’aprenentatge i promoure l’ús de la modalitat amb tutoria entre les entitats que tinguin com a objectiu ensenyar la llengua catalana.
Després de fer una prova orientativa per saber quin nivell de català és el que més s’adapta a les necessitats de cadascú, l’usuari pot escollir l’itinerari que més li interessi. N’hi ha dos: la modalitat lliure, que és gratuïta i facilitat un aprenentatge autònom, i la modalitat amb tutoria, de preu simbòlica, amb la qual els estudiants poden tenir un tutor que els guia en el procés d’aprenentatge.
Actualment el portal ofereix més de 3.000 activitats didàctiques i més de 7.000 arxius d’àudio, que parteixen d’un enfocament comunicatiu de l’aprenentatge, ajustat d’acord amb el MECR (Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa). Poden incorporar vídeos, arxius d’àudio, eines de reconeixement de la parla per treballar la fonètica, finestres de gramàtica, finestres d’ajuda, fòrums i xats a cada aula. A més a més, cada nivell d’aprenentatge posa a l’abast de l’alumne una gramàtica específica i un diccionari adequat.
Més de 184.680 persones de 191 països diferents (Espanya, França, Estats Units, Itàlia o Alemanya) s’hi han registrat i s’hi han matriculat.

Podeu llegir la notícia completa, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada