dijous, 15 de gener del 2015

La premsa internacional destaca el 27-S com una via cap a la secessió

Dimecres  14.01.2015  23:49

La premsa internacional destaca el 27-S com una via cap a la secessió

L'acord entre Mas i Junqueras té ressò en alguns dels diaris més prestigiosos del món

VilawebAlguns dels principals diaris del món s'han fet ressò de seguida de l'acord per a convocar eleccions avançades el 27 de setembre. Tot seguit recollim les parts més destacades dels articles que hi han dedicat mitjans com el Financial Times, el Wall Street Journal, Bloomberg i Libération.

Financial Times: 'Catalans raise stakes on secession with early polls'
«Els dirigents catalans esperen que les eleccions del setembre seran com una mena de referèndum sobre la independència, comptant cada vot per als partits independentistes com a vots per a la creació d'un estat català.

La votació del setembre serà unes setmanes abans de les eleccions generals espanyoles, i es preveu que acreixin la preocupació sobre l'estabilitat política de la quarta economia més gran de l'eurozona.

L'establishment polític espanyol encara un envit sense precedents en dos fronts: a Catalunya, el PP i els socialistes perillen de quedar apartats pel moviment independentista i per forces d'una línia més dura unionista com Ciutadans. I alhora tenen una gran pressió de Podem a tot l'estat.»

Bloomberg: 'Catalan Leader Calls Early Vote in Push for Independence'
«Mas ha assolit un acord amb el seu rival dins el separatisme, el dirigent d'ERC Oriol Junqueras, per a concórrer amb llistes separades, però amb un full de ruta comú cap a la independència, i així dur a terme el referèndum sobre a secessió.»

Wall Street Journal: 'Catalonia to Hold Early Regional Elections in September'
«Mas ha dit que les eleccions permetrien als votants de dir la seva sobre la independència votant llistes que es comprometin explícitament amb la ruptura amb Espanya. Ha assegurat que les eleccions serien la millor alternativa possible a un referèndum formal sobre la independència.

Ha afegit que les eleccions es farien amb llistes de partits i coalicions independentistes separades, incloent-hi la seva: un cop a l'esperança d'alguns separatistes que volien que els partits --que tenen una àmplia majoria al parlament català-- poguessin anar junts a les eleccions.

Per més que els partits separatistes continuen al capdavant en els sondatges, el moviment independentista ha estat sacsejat recentment per baralles que són un dels obstacles per als plans de Mas.»

Libération: 'Catalogne: Artur Mas promet des élections anticipées'
«El president de l'executiu català, Artur Mas, ha anunciat la convocatòria d'eleccions anticipades al setembre, centrades en la qüestió de la independència de Catalunya, per portar la regió a una secessió d'Espanya si els independentistes guanyen.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada