dissabte, 17 de gener del 2015

Societat Civil admet que l'opinió pública global menysté les seves tesis

Societat Civil admet que l'opinió pública global menysté les seves tesis

Beltrán reconeix que hi ha una "recepció molt limitada" al seu missatge anti-secessió

"No es tracta de convèncer, ni tan sols de discutir" el dret dels catalans a autodeterminar-se, reclama

| ND 16/01/2015 a les 23:59h

Susana Beltrán, en una roda de premsa amb el també vicepresident de SCC Joaquim Coll. Foto: Patricia Mateos

L'independentisme està guanyant la batalla ideològica als mitjans i al món acadèmic internacional. Així ho reconeix implícitament la vicepresidenta de l'entitat que agrupa la flor i nata de l'unionisme diví, Societat Civil Catalana (SCC), Susana Beltrán, que insta aquest divendres a "trencar les tesis secessionistes" que s'estan imposant arreu del món. Beltrán sosté que "Catalunya no té dret a la secessió", però es lamenta que "per molt bons arguments que es defensin" en aquest sentit, "la recepció és molt limitada".

En un article al Huffington Post, nega rotundament que els catalans puguin decidir el seu futur com a subjecte polític col·lectiu. De fet, creu, "no es tracta de convèncer, ni tan sols de discutir" aquesta possibilitat. Des del seu punt de vista, el món "ha d'entendre que per raons democràtiques, jurídiques, socials, econòmiques, històriques, familiars, sentimentals o d'altres, molts ciutadans no segueixen, ni seguiran, les tesis secessionistes ni a aquells que els donen suport".

Segons Beltrán, l'actual sistema autonòmic espanyol, o un de federal, ja "salvaguarda la llibertat dels individus envers el que senten o pensen, i no s'obliga a ningú a ser el que no és". Per tant, argumenta, la secessió no és una via vàlida perquè sí que perjudicaria els sentiments d'una part de catalans. "L'autodeterminació no és respectuosa amb la pluralitat d'una societat en un Estat democràtic i de dret", sentencia.

Allau de peticions post 9-N

Beltrán dóna una dada més que demostra que el missatge unionista té dificultats per fer-se present internacionalment. "Tot just havien passat dos dies del pseudo-referèndum català quan nombrosos acadèmics van rebre informació als seus correus sobre els propers seminaris en diverses ciutats europees per tractar el cas de la independència de Catalunya (Berlín, Zuric, Roma, Viena)", assegura la també professora de Dret Internacional Públic a la UAB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada