dissabte, 24 de gener del 2015

Recull gràfic de les diades per la independència

Recull gràfic de les diades per la independència

El Col·legi de Periodistes acull fins al març un mostra en imatges dels treus últims Onze de Setembre

| ND 23/01/2015 a les 20:40h

Castells davant del Born Centre Cultural Foto: 3Diades

"És una captació d'històries que expressen alguna cosa". Així és com defineix el periodista Nofre Pasqual, co-autor de l'exposició 'Il·lusió. Convicció. Llibertat?' que, fins el 20 de març oferirà al Col·legi de Periodistes a Barcelona un recull fotogràfic dels 3 últims 11-S.

 
Des del lema "Catalunya: nou estat d'Europa" que va encapçalar un milió de persones, passant per la cadena humana i arribant a la 'V', és el resum de les mirades que s'hi podrà trobar. "La idea inicial era fer-ho només de la 'V' però el Col·legi ens va proposar que si teniem el material, ho féssim de les tres", admet Pasqual, i és que tot ha estat "un cúmul de circumstàncies".

Al final, afirmen que la pretensió ha estat, amb la selecció de més de 2500 fotografies, "captar l’essència del que ha estat la mobilització ciutadana més gran mai viscuda al nostre país per assolir l’objectiu de poder votar per decidir el futur polític de Catalunya".

Pel que fa a l'assistència a la mostra, de moment s'hi va veient gent, ' Pasqual es mostra optimista i assegura que "el repte era arrancar". Fins ara, persones com l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, o la periodista de Catalunya Ràdio Neus Bonet l'han visitada.

 
Després de Barcelona, l'objectiu és seguir amb aquesta "gira", que es va iniciar a Manresa. "Una de les idees és que vagi a Mallorca, però de moment sembla que hi ha problemes d'espai", apunta el periodista.
 
Òbviament, si alguna cosa tenen clara aquests dos periodistes és que aquesta exposició té una "data de caducitat", que és el proper 11-S, quan, de fet, començarà també la campanya electoral per les eleccions catalanes que han de tenir lloc el 27-S, i que han de servir per determinar, el percentatge social que realment està a favor de construir un Estat propi independent.
 
Foto: 3Diades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada