diumenge, 18 de gener del 2015

El Picasso, un museu més barceloní

El Picasso, un museu més barceloní

L'equipament vol augmentar la xifra del visitant local, que tot just representa un 12% del total

La relació del pintor malagueny amb Salvador Dalí serà objecte de l'exposició estrella de l'any

| ND 17/01/2015 a les 21:00h
 
Presentació de la temporada 2015 del Museu Picasso Foto: Jordi Palmer / Nació Digital
 
El Museu Picasso de Barcelona afronta l'any 2015 amb la intenció d'esdevenir un museu a l'abast dels ciutadans de la ciutat com un dels seus objectius a mitjà termini. És per això que després d'un 2014 en què el públic local ha augmentat un 4% fins a situar-se en un 12 per cent del total, aquest 2015 continuaran les accions destinades a inserir el museu en el barri de la Ribera, amb tot un seguit de projectes que complementen la programació anual, on l'exposició estrella serà 'Picasso/Dalí, Dalí/Picasso', coorganitzada amb el Dalí Museum de Saint Petersburg (Florida, EUA) i la Fundació Gala-Salvador Dalí, amb què s'aprofundirà en les relacions entre els dos artistes.

De fet, l'any 2014 el Museu va rebre poc menys d'un milió de visitants en total, amb un augment significatiu respecte el 2013. Ara, tant des de l'equipament, dirigit per Bernardo Laniado-Romero, com des de l'ajuntament es vol reforçar l'assistència de públic local amb el manteniment d'iniciatives com l'obertura els dijous a la tarda i en especial, segons ha recordat el director del museu, "amb la renovació constant del contingut expositiu". De fet, quadrimestralment es renova part de l'exposició, un fet que per al tinent d'alcalde de cultura de l'ajuntament, Jaume Ciurana, constitueix una crida a visitar el museu especialment pels barcelonins, ja que "un ciutadà pot venir vàries vegades l'any al Museu i sempre el veurà diferent".

Entre els projectes per apropar el públic local hi ha també accions amb els estudiants de secundària de l'IES Verdaguer -situat al Parc de la Ciutadella- i programes d'ajuda a mares immigrants a través de la Fundació Comtal.

Posar el focus en la relació amb Dalí

Pel que fa a la relació amb Salvador Dalí, l'exposició 'Picasso/Dalí. Dalí/Picasso', constarà de 78 obres dels dos autors i es podrà veure's entre el 20 de març i el 28 de juny. Comissariada per Juan José Lahuerta i William Jeffett, la mostra suposarà un repte per als models històrics convencionals que tracten els dos artistes de manera aïllada i fins i tot oposats políticament, i demostrarà que el seu contacte va ser significatiu a través de pintures, dibuixos gravats, escultures i prop de 30 documents entre cartes, postals i publicacions.

Altres exposicions del Picasso per a aquest 2015 seran 'Picasso i els Reventós' i 'Picasso i la passió grequiana'. També s'organitzarà un seminari sobre l''e`poca blava' del pintor malagueny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada