dilluns, 19 de gener del 2015

Preparant la CDC postindependentista

QUI HO TENIA DE DIR...!!!

Preparant la CDC postindependentista

El partit decidirà en un consell extraordinari el febrer si celebra el congrés passades les eleccions o abans.La formació haurà de decidir com afronta el debat dreta-esquerra i, sobretot, fer net del cognom Pujol.

“Tolerància zero amb la corrupció”, serà la nova divisa

, Bellaterra | ND 18/01/2015 a les 20:45h
 
Mas mira Rull, un cop escollit coordinador general de CDC. Foto: Laura Fíguls

La caiguda d'Oriol Pujol com a secretari general de CDC i el cas Pujol van obligar a la primera força electoral de Catalunya a un moviment ràpid. Un consell nacional extraordinari el setembre de 2014, que va servir per encetar un camí de “refundació” i un canvi orgànic que va posar Josep Rull en una mena de secretaria general provisional -coordinació general- per tal de traçar el camí que repensés el partit nacionalment i ideològica. I sobretot, apartar-se de l'estigma de ser el partit de la corrupció.

Passat el 9-N, aclarides les relacions amb ERC, fixada la data d'unes properes eleccions sobre la independència de Catalunya i amb retirada dels galons a la família Pujol, CDC vol arribar al congrés de la “refundació” amb la refundació “feta”. Així, la primera idea és celebrar aquest congrés passat el 27-S. Prèviament, però, es convocarà un consell nacional extraordinari per debatre'n la data i per posar les bases de qui i com es redactaran les ponències que discutiran de com celebrar primàries o de si cal formalitzar corrents interns del partit.

És a dir, amb una CDC que s'haurà presentat a les eleccions de setembre amb un programa clarament independentista.  A més, també s'haurà aclarit el panorama municipal i s'haurà comprovat quins alcaldes refermen les seves places per escatir nous lideratges que es plantejaran si accedir de manera més visible a la direcció del partit.

I, de retruc, amb una ponència ideològica que ubiqui el partit ideològicament, després de passar del lideratge de l'austeritat a obrir el debat de reconvertir-se en una mena de plataforma del social-liberalisme. De fet, el partit va celebrar una convenció nacional la primavera passada en la que es penedia d'haver-se allunyat de les polítiques socials en favor d'un calvinisme mal entès.

Però la tasca principal serà reconvertir el bon nom del partit. D'allunyar-lo de l'estigma de corrupció i eliminar el rastre de la cara més fosca del pujolisme i dels noms que actuaven de comparsa a una manera de fer política lletja i reprovable. “Corrupció zero” és la nova consigna suprema que ha volgut deixar ben clara aquest dissabte el coordinador general de la formació, Josep Rull, als quadres del partit. La CDC independentista ja prepara la CDC postindependentista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada