dijous, 30 de gener del 2014

Vidal-Quadras: "Aturar per la força la consulta seria un desastre"

0/01/2014
dret a decidir

Vidal-Quadras: "Aturar per la força la consulta seria un desastre"

Aleix Vidal Quadras 
Aleix Vidal Quadras, eurodiputat i vicepresident del Parlament Europeu. 

El vicepresident del Parlament Europeu creu que l’estat de la situació “configura un quadre que demana fa temps l'aplicació, o si més no l'advertiment molt seriós que es pot aplicar, de l'article 155 de la Constitució”

Nerea Rodríguez
 El Singular Digital
El vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, qui acaba d’abandonar el PP per formar part del nou projecte ‘Vox’, reconeix avui en una entrevista al diari ‘El Punt Avui’ que “a ulls internacionals, una consulta il·legal a Catalunya aturada per la força de l'Estat, legítima i democràtica, amb les fotos corresponents, seria un desastre per a la imatge internacional d'Espanya, tindria efectes molt negatius sobre el nostre prestigi al món i devastadors sobre la inversió i la confiança dels mercats a Espanya”. “De vegades em pregunto què pensen guanyar els que impulsen això, si tothom en sortirà perjudicat”, afegeix.

Segons Vidal-Quadras, “hi ha una subversió organitzada per la Generalitat contra l'ordre constitucional: la declaració del Parlament, la construcció de les anomenades pels separatistes estructures d'Estat, la fixació del dia i la pregunta per a la liquidació d'Espanya com a nació i la carta als caps de govern de la UE en què es manifesta el propòsit de fragmentar un Estat membre”.

Tot això, explica l’expopular, “i el fet que la Generalitat està en fallida i amb respiració assistida pel govern central, configura un quadre que demana fa temps l'aplicació, o si més no l'advertiment molt seriós que es pot aplicar, de l'article 155 de la Constitució [que permet suspendre l'autonomia], però com ha faltat contundència i s'ha tolerat l'escalada de desafiaments, ara estem en una situació límit i pràcticament de resolució impossible”. I opina que “el discurs de Rajoy a Barcelona, ferm en to i contingut, arriba tard. Governar no és anar contemporitzant, és exercir el poder democràtic amb la llei a la mà”.

Vidal-Quadras assegura també que ‘Vox’ no té la intenció de presentar-se a les eleccions autonòmiques, i ho argumenta afirmant que “C's ja fa una feina molt valuosa i competir amb ells seria contraproduent i dividiria esforços de manera absurda”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada