divendres, 17 de gener del 2014

Ernest Maragall demana crear un gran partit de "les esquerres" pro consulta

EL DILEMA DEL SOCIALISME

Ernest Maragall demana crear un gran partit de "les esquerres" pro consulta

L'exconseller socialista i líder de Nova Esquerra Catalana aplaudeix la "coherència" dels díscols del PSC

EUROPA PRESS / Barcelona
Divendres, 17 de gener del 2014 - 18.47 h
L'exconseller i exmilitant del PSC i líder de Nova Esquerra Catalana (NECat) Ernest Maragall ha fet aquest divendres una crida a la creació d'una "gran força d'esquerres progressista" per combatre l'actual direcció socialista. Segons ell, el nou partit, que ha assegurat que no té perquè ser el NECat, hauria d'aconseguir una "confluència de totes les grans forces d'esquerres" amb una vocació majoritària, que defensi la consulta i sigui una alternativa de progrés.
Maragall ha fet aquesta petició arran del desmarcament de la disciplina de vot de Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, els tres diputats socialistes al Parlament que van votar 'sí', dijous passat, a la petició al Govern de les competències per convocar un referèndum. L'exconseller ha defensat la "coherència" dels díscols i el seu "connexió directa" amb els ciutadans de Catalunya. Segons el líder de Nova Esquerra Catalana, aquesta connexió no existeix entre la resta de diputats del PSC, que van votar en contra de la proposta, i la ciutadania.
Davant la exigència de la directiva del PSC als tres diputats socialistes que abandonin el seu escó a la Cambra catalana, i plantejar-se l'expulsió, Maragall ha assegurat que és una decisió que només pertany a Geli, Elena i Ventura, encara que ha afegit que Catalunya els necessita "com a diputats actius al servei de decisions".

"Identificat" amb els rebels

Maragall, que ha dit sentir-se "identificat" amb els tres díscols, va ser diputat del PSC al Parlament en l'anterior legislatura, però també va trencar la disciplina de vot en diverses ocasions. Una d'aquestes vegades va ser durant la votació per determinar el suport del Parlament a l'agència tributària pròpia per a Catalunya. Els seus companys de partit es van abstenir, però ell va decidir votar-hi a favor, amb CiU, ICV-EUiA i ERC, per "convicció". L'exconseller no va entregar l'acta de diputat al desmarcar-se del PSC, però l'octubre del 2012 va deixar el partit per crear després i presidir NECat. L'exmilitant socialista no ha demanat directament als tres díscols que entrin a Nova Esquerra Catalana, però ha manifestat que el seu partit té "disponibilitat i està preparat per a tot".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada