dijous, 23 de gener del 2014

Puyal defensa que els valencians tinguin un sistema de comunicacions en la llengua pròpia

Puyal defensa que els valencians tinguin un sistema de comunicacions en la llengua pròpia

Els oients valencians no poden sintonitzar Catalunya Ràdio ni Catalunya Informació des d’aquest dimarts. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària dels repetidors que han fet possible l’arribada de la senyal durant més de vint anys, va decidir suspendre-les després de conèixer que el Ministeri d’Indústria ha obert un expedient sancionador.Escolta l’entradeta de Joaquim Maria Puyal a la Transmissió del Llevant – Barça sobre el tancament de l’emissora al País Valencià, que s’ha quedat sense cap mitjà de comunicació en català:
A continuació, recollim alguns fragments de l’editorial d’en Puyal: 
“La veu de la TdP és una veu trista [...] Per primera vegada des de fa dècades, els seguidors del Barça del País Valencià no podran escoltar cap narració del joc del seu equip en la llengua pròpia en una transmissió comercial. [...] Que el govern d’Espanya  permeti que a dia d’avui no hi hagi cap mitjà de comunicació audiovisual al Pais Valencia que s’expressi en la seva llengua es una deficiència greu de serveis comunicatius i, a més, un fet injust i intolerable”.
“[...] Unes emissions que no representaven cap cost ni per a l’administració valenciana ni per als receptors finals. Els mateixos que es van carregar Canal Nou i la ràdio autonòmica [...] han executat un acte impropi del segle XXI a Occident”.
“Els mitjans de comunicació són cooperants imprescindibles perquè la violència simbòlica pugui no solament resultar compatible, sinó també prosperar, reproduir-se i campar com si res en societats que emfàticament anomenem democràtiques [...] És un acte de violència simbòlica que agredeix l’ànima d’un poble”.
“Si reaccionem d’una manera intel·ligent, solidària i decidida, hem de fer allò que calgui perquè tots ells ens puguin tornar a escoltar, i perquè el País Valencià tingui un sistema de comunicacions que serveixi els seus ciutadans amb la qualitat pròpia d’una democràcia de debò”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada