dilluns, 27 de gener del 2014

Els festivals catalans se sumen als Concerts del Tricentenari


 

Els festivals catalans se sumen als Concerts del Tricentenari

Catorze certàmens musicals de referència participaran en la commemoració dels fets de 1714

| ND el 27/01/2014 a les 14:31h
El comissari dels actes del Tricentenari, Miquel Calçada, i el conseller Ferran Mascarell han presidit la presentació dels Concerts del Tricentenari Foto: ACN

Els Concerts del Tricentenari que commemoraran els fets de l'Onze de Setembre de 1714 comptaran amb la participació de catorze festivals musicals de referència de Catalunya. Alguns dels escenaris on es podran veure aquests concerts són el Liceu, la Catedral de Barcelona i el Born Centre Cultural.

En la presentació d'aquesta sèrie d'actes, el comissaris del Tricentenari de la Generalitat, Miquel Calçada, ha destacat que es tracta d'una proposta “potent, transversal i plural” i ha explicat que s'inclouen gèneres musicals totalment oposats, destinats a diversos tipus de públic i a diferents indrets del país.

Així, alguns dels concerts aniran vinculats a festivals com l'Acústica de Figueres i el Festival Castell de Perelada. Dos dels concerts que ha destacat el comissari del Tricentenari han estat el que se celebrarà el 24 de maig al Gran Teatre del Liceu i el que aquest mateix dijous es farà a l'Auditori.

El més immediat tindrà com a protagonistes una representació de músics i cantautors contemporanis convocats pels festivals de Barnasants i Tradicionàrius, amb el rerafons d'homenatjar el general Moragues. El del mes de maig al Liceu, en canvi, tindrà com a protagonista Jordi Savall i la formació “Le Concert des Nations”, que oferirà un programa amb obres del període comprès entre la Guerra dels Segadors i la Pau d'Aquisgrà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada