divendres, 17 de gener del 2014

Sánchez Gordillo defensa la independència d'Andalusia

Sánchez Gordillo defensa la independència d'Andalusia

CUT-BAI, integrat a la Izquierda Unida andalusa, aprovarà un document que defensa la sobirania de la regió

| ND 17/01/2014 a les 17:46h

Sánchez Gordillo (esquerra), líder de CUT-BAI, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press

El Col·lectiu d'Unitat dels Treballadors - Bloc Andalús d'Esquerres (CUT-BAI), formació liderada per Juan Manuel Sánchez Gordillo -diputat andalús i alcalde de Marinaleda (Sevilla)- i integrada a IULV-CA, aprovarà un document que defensa la independència d'Andalusia.

Així queda palès en el text que han de debatre, i al qual se li donarà el vist i plau en el seu IV Congrés. Aquest defensa que “Andalusia no és Espanya, va existir abans que es configurés l'Estat espanyol i seguirà existint després de la seva caiguda”. També explica que l'andalusa és “una de les nacions europees més antigues” i assenyala que “es va configurar com un estat independent en diverses ocasions, destacant les etapes de Tartessos i Al-Andalus”.

El partit aposta per crear un “procés constituent” com a “expressió política de la independència”. Finalment, el document expressa la seva preocupació pel coneixement de la història andalusa, i lamenta que “la conquesta espanyola que va durar vuit segles va acabar amb el renaixement cultural andalús i va generalitzar el latifundisme”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada