dimarts, 28 de gener del 2014

Empresaris alemanys demanen al Govern una “solució negociada” amb l’Estat

28/01/2014
Independència

Empresaris alemanys demanen al Govern una “solució negociada” amb l’Estat

Sense títol
El conseller d'Empresa, Felip Puig, durant el dinar

El Cercle de Directius de Parla Alemanya (KDF) expressa la seva preocupació pel procés sobiranista en un dinar amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig

Albert Ribas
El Singular Digital
El Cercle de Directius de Parla Alemanya (KDF en els seves sigles en alemany) ha demanat aquest migdia al conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que el Govern aposti per una “solució negociada” amb l’Estat per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Tal com indica el seu nom, aquesta organització no és exclusivament per empresaris alemanys, sinó que pot formar-ne part qualsevol executiu i directiu que parli alemany i que tingui interessos empresarials a Alemanya.

El seu president, Andrés Gómez - nascut a Colòmbia, de formació alemanya i que fa 30 anys que viu a Catalunya-, ha fet una crida al diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol per poder desencallar l’actual situació i ha manifestat la seva “preocupació cada vegada més gran ja que aquesta situació no només s’arregla amb diners”, en una referència a una possible negociació d’un nou sistema de finançament. Gómez també ha assegurat que no estar d’acord amb el ‘no’ rotund de Rajoy envers les demandes catalanes.

Durant la seva intervenció, el conseller Puig ha reiterat que la independència suposaria una millora econòmica per a Catalunya, ja que podria gestionar les seves infraestructures, l’energia i el seu model comercial, entre altres aspectes, i ha defensat que el procés sobiranista no està renyit amb la sortida de la crisi. Tot i això, Puig ha assegurat que entén “perfectament” que el procés sobiranista pugui causar intranquil·litat entre les empreses i ha garantit que farà tot el possible “perquè aquest procés alteri el mínim possible la necessària estabilitat”.

La intervenció més crítica

Al llarg del dinar s’han produït diverses intervencions entre la vuitantena d’assistents, com la d’un empresari alemany que irònicament ha afirmat “on són els catalans prudents i sensats?”, però la més crítica ha estat la de l’advocat català Víctor Fabregat, que ha afirmat que el fet que Catalunya pugui quedar fora de la Unió Europea si s’independentitza posa “els pèls de punta” als empresaris. “Només demanem que els polítics no ens acabin de matar quan comencem a recuperar-nos”, ha afegit. Tot i que una font de KDF ha confirmat a aquest diari que la opinió de Fabregat “no té perquè ser representativa de KDF”, la seva intervenció ha esta aplaudida per la majoria dels assistents.

Fabregat, que ha assegurat que “no li puc demanar que abandoni el procés perquè no seria democràtic” ha volgut constatar que “crec que no és el millor moment”. Posteriorment li ha llençat la següent advertència, fent referència al pacte entre CiU i ERC, al conseller: “Compte amb els companys de viatge que agafen”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada