diumenge, 19 de gener del 2014

BBC Scotland independence Catalan leader Artus Mas praises UK mentality...Mas a la BBC: “Envegem el que passa al Regne Unit”


19/01/2014
Consulta

Mas a la BBC: “Envegem el que passa al Regne Unit”

La cadena pública britànica emet una entrevista a Mas i diversos reportatges sobre el sobiranisme català als seus canals d’abast mundial

Mar Sabé
El Singular Digital
“Tenim enveja del que passa al Regne Unit”, explica el president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a la BBC.
“A nosaltres el que ens agradaria és tenir un acord amb les institucions espanyoles, igual que passa entre Anglaterra i Escòcia”, continua. Aquesta entrevista forma part d’un reportatge que publica avui la cadena britànica en la seva pàgina web, però també s’emetrà a la cadena pública britànica en les properes hores acompanyada de diferents reportatges sobre el procés sobiranista català comparat amb l’escocès. També es podrà veure al canal que la cadena té d'abast mundial, el BBC World.

“El nostre objectiu és aconseguir aquest acord, però la diferència i que el govern central espanyol diu de nosaltres és que no tenim dret a votar”. Artur Mas, en aquesta entrevista, assegura que li agradaria estar negociant amb la “mentalitat britànica”, que permet votar a una majoria que ho demana.

“Però Espanya no és el Regne Unit i Catalunya no és Escòcia”, continua el reportatge que signa el periodista Allan Little, un dels periodistes estrella de la cadena britànica. Little explica la posició de Madrid, i remarca la diferència també en la base del sentiment independentista català i escocès. Mentre que el partit escocès SPN sempre ha liderat el procés, a Catalunya “alguna cosa ha fet disparar el suport a la intendència des dels adolescents fins a més del 50 % de la població”.

El reportatge també explica que una tercera part de la població demana el dret a decidir, poder votar, i que des del Partit Popular es plantegen la possibilitat de suspendre l’autonomia: “Esperem no haver d’arribar-hi, però nosaltres podríem suspendre l’autonomia, la Constitució ens en dóna les eines”, declara Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada