divendres, 24 de gener del 2014

Ara al PSC, li torna a agafar vertigen amb el referèndum


Dijous  23.01.2014  21:34
Autor/s: Rafa Garrido - ACN / Redacció

Ara al PSC, li torna a agafar vertigen amb el referèndum 

Vilaweb - Rafa Garrido - ACN / Redacció
Ha votat amb els partits favorables al referèndum en contra d'una moció del PP contra la consulta
Men?ame
El Parlament ha debatut aquesta tarda una moció del PP en contra del referèndum d'autodeterminació i el seu finançament. Enmig de la crisi interna per la posició del PSC i els seus crítics amb la consulta, els socialistes ja havien dit al matí que si el PP no acceptava de substituir la moció per un text alternatiu que apel·lés al diàleg i a la necessitat de negociació, hi votaria en contra. I així ho ha fet, perquè el PP no ha acceptat la seva esmena. Aquest no a la moció contra el referèndum arriba una setmana després de la votació del PSC en contra de demanar el traspàs de competències per a fer la consulta.
El diputat del PSC Ferran Pedret ha dit, mirant la bancada del PP, que ell sempre estarà 'molt més a prop dels tres companys que han votat en sentit diferent a la resta del grup que no del pugui defensar el PP'.
Cal recordar que la votació de la petició de la consulta al congrés espanyol a través de l'article 150.2 de la constitució va acabar la setmana passada amb el grup socialista trencat i amb tres diputats arraconats per no haver votat en contra de la petició, tal i com havia determinat la direcció del partit. El ple del Parlament té previst de debatre i votar una moció del PP contra el referèndum, que podria comptar amb el suport de Ciutadans. El risc de tornar a discrepar dins el grup del PSC era alt, i per això els socialistes han optat ara per resoldre la situació plantejant un tot o res al PP per obtenir el seu suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada