divendres, 17 de gener del 2014

Rajoy, enfadat: "A Catalunya s'estan prenent decisions unilaterals una darrera l'altra"

17/01/2014
La Consulta

Rajoy, enfadat: "A Catalunya s'estan prenent decisions unilaterals una darrera l'altra"

Sense títol
El president espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso

Preguntat per la BBC, el president espanyol pronostica un aïllament d'Escòcia si esdevé independent

Lluís Bou
El Singular  Digital

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i el president espanyol, Mariano Rajoy, en roda de premsa

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat aquesta tarda certa irritació pel procés independentista de Catalunya, i les passes que va fent.
"A Catalunya s'estan prenent decisions unilaterals una darrera l'altra", s'ha queixat, mentre es negava en rodó a la petició del Parlament perquè l'Estat cedeixi les competències per convocar el referèndum. Rajoy ha avançat que tancarà aquesta porta al Congrés, amb la qual cosa també ell haurà cremat una etapa.

Rajoy s'ha negat a tot diàleg sobre la consulta amb el repetit argument que la sobirania és del poble espanyol. "Ja ho vaig dir aquí mateix. La sobirania la té el conjunt del poble espanyol". Després ha posat l'excusa que Catalunya va fent passes sobiranistes per dir que així no es pot dialogar, però en aquest cas ja no es referia a la consulta sinó a reformes de l'Estat autonòmic. A preguntes de la BBC, Rajoy ha pronosticat un aïllament d'Escòcia si esdevé independent.

El president espanyol ha fet les declaracions al costat del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que ha repetit que en el cas d'independitzar-se Catalunya quedaria d'entrada com a país tercer i hauria de demanar l'ingrés comunitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada