divendres, 24 de gener del 2014

La cúpula del PP desembarca a Barcelona per assistir a la convenció dels populars catalans

La cúpula del PP desembarca a Barcelona per assistir a la convenció dels populars catalans

El partit s'exhibirà durant el cap de setmana com "l'únic" capaç d'evitar la consulta independentista

Rajoy clausurarà una cita a la qual assistiran Cospedal, Montoro, Fernández Díaz i Feijóo, entre altres

RAFA JULVE / Barcelona
Divendres, 24 de gener del 2014  EL PERIODICO
Alicia Sánchez-Camacho i María Dolores de Cospedal, aquest divendres, en la convenció del PPC.

El PPC obre aquest divendres la seva convenció a Barcelona amb l'objectiu fonamental d'erigir-se en "l'únic partit útil per frenar l'independentisme i per valorar la unió amb la resta d'Espanya", segons va afirmar la seva presidenta, Alicia Sánchez-Camacho, en la presentació de la cita dimarts. De fet, dos esdeveniments recents li han vingut com l'anell al dit als populars catalans per apuntalar aquesta tesi: l'última crisi en el PSC a compte del debat sobiranista i les turbulències a Ciutadans per la investigació judicial al diputat Jordi Cañas. La trobada, que suposarà l'inici de les moltes accions que els conservadors volen portar a terme aquest any a Catalunya, servirà a més perquè Mariano Rajoy es torni a mostrar com el primer a posar-se al capdavant del bloc contrari a la independència.
Fa no tants mesos, el president del Govern central passava de puntetes sobre el procés sobiranista i deixava en mans de les seves segones espases les crítiques més fortes contra l'Executiu d'Artur Mas. Allò ja és història. Amb les eleccions europees ben a prop, el líder del PP vol demostrar el seu lideratge contra la secessió. Ho farà aquest dissabte, en el discurs amb què clausurarà el conclave conservador. Aquest divendres, acompanyaran Camacho la número dos del partit, María Dolores de Cospedal, els ministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.
També està previst que hi assisteixin, encara que sense intervenir-hi, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria; la ministra de Foment, Ana Pastor; i la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría.

Víctimes del terrorisme

Amb el lema 'Junts sumem', recuperat de la precampanya de les autonòmiques del 2012, la convenció intentarà replicar a l'independentisme des de diferents punts de vista i amb la participació d'empresaris, periodistes i altres integrants de l'anomenada societat civil.
En un d'aquests espais, el de Memòria, dignitat i justícia, tindrà la paraula la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco. "La convenció pretén reafirmar els valors del partit; i el suport a les víctimes del terrorisme és un puntal en els nostres valors", es va justificar Camacho quan els periodistes li van preguntar quina relació tenia aquesta qüestió amb una cita contra la independència de Catalunya. "També parlarem de la recuperació econòmica, que no té res a veure amb el debat independentista", va afegir la líder popular. Com si el seu partit, i ella i Rajoy els primers, no hagués acusat reiteradament els sobiranistes d'obstaculitzar la sortida de la crisi i de causar l'empobriment dels ciutadans amb la separació de la resta d'Espanya.
En la cita, que té lloc al Palau de Congressos, també hi sobrevolarà una certa contestació al simposi Espanya contra Catalunya que va impulsar el Govern de CiU amb motiu del Tricentenari. Un dels 'speak corner' previstos, per exemple, portarà per títol 'Les llengües espanyoles al món' i estarà protagonitzat pel secretari general de l'Instituto Cervantes, Rafael Rodríguez-Ponga. També hi haurà un altre espai en què diversos historiadors parlaran de 'La nostra història comuna'.
Pel que fa a la participació dels ministres, Montoro intervindrà en la ponència econòmica 'Junts ens en sortirem', i Fernández Díaz abordarà els llaços sentimentals amb la resta d'Espanya a 'Les moltes coses que ens uneixen'. Abans d'ells els haurà tocat el torn a Feijóo i a diferents regidors populars a Catalunya, amb els quals el partit pretén mostrar-se com a exemple de gestió autonòmica i municipal "eficaç". També com l'únic partit que té "força" a Espanya i Europa (en intencionada comparació amb Ciutadans) per frenar la secessió.
"Catalunya és prioritària en la política del Govern d'Espanya", va subratllar Camacho, que vol "traslladar la seguretat que no hi haurà consulta ni fractura social". La seva predicció és que Mas "es veurà abocat" a convocar eleccions anticipades quan constati que no hi haurà referèndum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada