dimecres, 29 de gener del 2014

Les 20 preguntes i respostes de la FAES sobre la «secessió de Catalunya»


Les 20 preguntes i respostes de la FAES sobre la «secessió de Catalunya»

El think tank del PP elabora un argumentari que titlla l’independentisme de com un “procés sense raons que es recolza en greuge inexistent”

“La independència és el més absurd i gratuïtament destructiu afany polític, econòmic i social de la història de Catalunya", assegura l’estudi 

http://www.fundacionfaes.org/file_upload/news/pdfs/20140129131415.pdf  

, Redacció | ND el 29/01/2014 a les 14:30h

La fundació FAES,  el think tank del PP que presideix José María Aznar, ha publicat un estudi en castellà i català titulat “20 preguntes amb resposta sobre la secessió de Catalunya”.  Un dossier antisobiranista que en 20 apartats intenta desvirtuar l’argumentari independentista. De fet,  parteix de la premissa que “la independència és el més absurd i gratuïtament destructiu afany polític, econòmic i social de la història de Catalunya".

Segons la FAES, “el procés secessionista vol presentar-se com la màxima expressió democràtica però la realitat és que suspèn els criteris que defineixen allò que la democràcia implica: Estat de dret, institucions representatives i pluralitat".

En 80 pàgines, la Fundació que dirigeix Javier Zarzalejos, explica que una Catalunya independent “lluny de ser expressió de la identitat catalana, només seria resultat de la fractura d'aquella mateixa identitat dels catalans i de tots els espanyols". A més afegeix que la reivindicació és un “procés que es recolza en un greuge inexistent que arrenca amb l''Espanya ens roba', retrata una història falsa d'agressió d'Espanya a Catalunya i presumeix d'europeisme però oculta que Catalunya quedaria fora de la UE”.


El documents insisteix en la inexistència del dret a decidir i considera que “la consulta és inconstitucional i il•legal, i ho és en el seu fonament, el dret a decidir, i en els seus procediments, amb els quals s'ha volgut estendre la falsa impressió que la consulta és possible, legal i inevitable”.  “La soledat i debilitat institucional i econòmica de la Catalunya escindida la convertirien en un territori vulnerable i irrellevant en el pla internacional", conclou el document.


http://www.fundacionfaes.org/file_upload/news/pdfs/20140129131415.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada