dilluns, 27 de gener del 2014

L'empresariat català, indignat amb Montoro per no publicar les balances fiscals

El conclave econòmic de dissabte passat

L'empresariat català, indignat amb Montoro

La decisió del ministre d'Hisenda de no publicar les balances fiscals va ser el més criticat en el 'civet' de Fonteta organitzat per Luis Conde

EL PERIÓDICO / Barcelona
Dilluns, 27 de gener del 2014 - 11.48 h
Arribada de polítics i empresaris a la cita a la masia de Luis Conde, a la Fonteta, dissabte.  
L'empresari Luis Conde, president de la firma de cercatalents Seeliger & Conde, i organitzador de la cita al Baix Empordà que aquest dissabte va reunir l'elit empresarial, financera i política catalana i madrilenya a la seva finca Mas Anglada, eaFonteta, assegura que Cristóbal Montoro va ser el blanc de les crítiques de la majoria dels 260 assistents a l'acte, que entre altres coses tenia com a objectiu reunir fons per a la Fundació Trampolí.
Segons ha explicat Conde a 'El matí de Catalunya Ràdio', "a les taules hi havia indignació per les declaracions de Montoro en el sentit que no publicarà les balances fiscals" i en comptes d'això farà servir una nova metodologia per calcular els fluxos econòmics i financers entre administracions i territoris, els "comptes públics regionalitzats".
Conde, conegut per ser un dels mediadors més actius entre la classe política catalana i el Govern de Madrid a través de les elits empresarials de les dues parts, va organitzar aquesta trobada una hora després del tancament de la convenció del PP a Barcelona. A l'acte hi va assistir el president de la Generalitat, Artur Mas, el cap de Gabinet de Rajoy, Jorge Moragas; el ministre José Manuel Soria, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, el líder del PSC, Pere Navarro; el president de BMP i SIL; Enrique Lacalle, el president d'Indra, Javier Monzón, el president d'Abertis, Salvador Alemany, i Rodrigo Rato, expresident de Bankia, entre altres.

"El rei de la festa aquí és Mas"

"No vaig invitar Mariano Rajoy al dinar de Fonteta perquè a Catalunya el rei de la festa ha de ser el president Mas", ha explicat Conde, que ha defensat que el cap del Govern català és una persona amb "molt cap" "que no farà res que sigui il·legal", referint-se a la consulta d'independència.
"Florentino Pérez també estava convidat però no va poder venir perquè li van canviar el partit, i ell mai ha faltat a cap", ha explicat l'empresari, que ha ressaltat que trobades com la seva serveixen per restablir la "tolerància" i la "confiança" que últimament s'ha perdut entre Barcelona i Madrid.
En realitat, el dinar de Fonteta no tenia un objectiu polític, ha assegurat l'empresari. "Això va ser casual. El que preteníem era recaptar fons solidaris", ha dit Conde. En total, entre els 260 assistents a l'acte es van aconseguir reunir uns 25.000 euros (gairebé 100 euros per barba).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada