divendres, 30 d’octubre del 2015

Rajoy convoca Duran dimarts que ve a la Moncloa

NO PARA DE TOCAR EL VORAVIU...,I FER EL BOTIFLER.!!!

Rajoy convoca Duran dimarts que ve a la Moncloa

"Catalunya està més a prop de noves eleccions que d'un Govern amb suport de la CUP", assegura el dirigent democristià

Rajoy convoca Duran dimarts que ve a la Moncloa
RICARD CUGAT
Josep Antoni Duran Lleida entra al consell nacional d'Unió, aquest dissabte.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Divendres, 30 d'octubre del 2015 - 12.22 h
El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, es reunirà aquest dimarts amb el president del Govern central, Mariano Rajoy, a la Moncloa, en la ronda de contactes que ha obert el conservador per tractar amb les forces polítiques la resposta de l'Estat davant el desafiament sobiranista després que Junts pel Sí i la CUP registressin al Parlament la seva proposta de resolució per iniciar el procés de ruptura amb Espanya, segons ha avançat aquest divendres Rac 1. D'aquesta manera, Duran s'uneix a Pedro Sánchez, que va dinar amb Rajoy dimecres passat, i a Albert Rivera i Pablo Iglesias, que es veuran aquest divendres amb el president.
Moments abans de conèixer la pròxima trobada entre Rajoy i Duran, el dirigent democristià ha concedit a la mateixa emissora de ràdio una entrevista en què ha assegurat que Catalunya està més a prop de la celebració de noves eleccions que d'un nou Govern presidit per Artur Mas amb el suport dels diputats de la CUP. Duran ha considerat que la CUP "està marcant ara el pols polític", però ha vist improbable que la força anticapitalista cedeixi els seus vots perquè Mas sigui investit president. Si això no passa, Catalunya es veurà abocada a unes altres eleccions, ja que Junts pel Sí no compta amb la majoria suficient.
En cas que es doni aquest escenari de nous comicis, el dirigent democristià ha apostat per un 'aggiornamento' del procés sobiranista, obrir un procés per "repensar el tema nacional, que no vol dir aparcar-lo, i assumir ràpidament l'agenda social". Al seu parer, al prioritzar l'agenda nacional, s'estan deixant de banda els temes del dia a dia i tampoc s'està avançant en el tema nacional.
Duran ha censurat igualment l'actitud de l'Executiu central, que intenta solucionar per la via jurídica un problema polític. No obstant, ha aplaudit que "per fi" Rajoy hagi admès que la qüestió catalana "és un problema espanyol". Així, ha apostat per obrir una ponència al Congrés després de les eleccions generals del 20-D per "aconseguir el reconeixement del fet diferencial català, un concert fiscal català que miri també a Europa però que ens permeti administrar i recaptar els nostres recursos, així com la protecció de la llengua i la cultura".

ARTICLE 155

"Les dues parts han de fer un exercici de reflexió, analitzar en què hem fallat", ha subratllat, abans de destacar que s'ha de poder aconseguir que Catalunya i Espanya puguin tornar a "conviure". I ha considerat que hi ha possibilitats per arribar a un "nou acord polític com el de la transició". "És necessari agafar el tema català per les banyes", ha afegit. En aquest context, ha descartat per ara una aplicació de l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia perquè encara estem en el termini de les declaracions. "Mentre només siguin declaracions no es pot aplicar", ha considerat, i ha assegurat que estarà al costat del president en cas que passi el contrari. No obstant, li ha reclamat a Mas que no apliqui la desobediència al Tribunal Constitucional que propugna la resolució de Junts pel Sí i la CUP perquè "no portaria a res de bo" i seria "dolent de cara a l'exterior".
Així mateix, ha rebutjat que Catalunya es pugui secessionar en els pròxims 10 anys. "No veig en el context d'Europa aquesta independència", ha assegurat, i s'ha preguntat on aniria aquest eventual estat independent sense el reconeixement internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada