dimecres, 28 d’octubre del 2015

Madrid es col·lapsa, per Salvador Cot.

Madrid es col·lapsa

"Ara va de debò. Hi ha un projecte clar, escrit i anunciat i, a l'altra banda, pura gesticulació nerviosa"

Segurament és aviat per dir-ho, però tot indica que, increïblement, a Madrid no saben què fer. Per ara, tot el que arriba tant des del govern com de l'oposició és que es dedicaran a fer recursos i peticions al Tribunal Constitucional (TC), com si no fos una sentència d'aquest organ la que va impulsar un moviment polític, d'àmplia base social, que ara està plantejant obertament la constitució d'una República Catalana. El TC va crear un problema que, a més, ha contribuït a agreujar durant tots aquests anys.

Encara és més paradoxal que se sorprenguin del fet que vagi passant el que està anunciat des de fa mesos.
A Catalunya, tothom sabia què implicava votar Junts pel Sí o la CUP i quines conseqüències immediates tindria una majoria d'aquestes dues formacions al Parlament. La campanya electoral va ser una escenificació massiva de la voluntat de ruptura amb l'estat, ho va veure tothom. També ho advertien els partits unionistes i ho analitzaven els mitjans internacionals. Com pot ser, per tant, que se'ls hagi quedat aquesta cara de perplexitat?
Ara va de debò. Hi ha un projecte clar, escrit i anunciat i, a l'altra banda, pura gesticulació nerviosa. Ningú no sap què pensa Madrid, ni tan sols si pensa alguna cosa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada