dimecres, 28 d’octubre del 2015

La Terra Alta i el Montsià, comarques amb els lloguers més barats del país

La Terra Alta i el Montsià, comarques amb els lloguers més barats del país

Territori i Sosteniblitat presenta un visor amb dades per comarques i municipis a tot Catalunya

-Aguaita.CAT , Terres de l'Ebre | Actualitzat el 28/10/2015 a les 18:15h

Gandesa és la capital de comarca amb els preus mitjans de lloguer més barats a les TE. Foto: Sílvia Berbís

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat un visor que permet al ciutadà consultar tant el número de contractes de lloguer signats a cada municipi i comarca, com el preu mitjà que es demana als inquilins. Este visor forma part del treball de la Generalitat per tal de crear un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) que puga integrar, en una mateixa eina, les dades territorials generades des de tots els departaments del Govern català. Pel que es desprén de les dades compilades, la Terra Alta és la comarca amb un preu del lloguer mitjà mensual més baix de Catalunya, i el Montsià se situa en el tercer lloc pel que fa a lloguers econòmics.

Tota la informació s’ha abocat en un mapa interactiu que permet fer la consulta per comarques, municipis i, en el cas específic de la ciutat de Barcelona, per districtes. En una segona fase, es preveu incloure també les dades de compravenda d’habitatges. El mapa es pot consultar en este enllaç, ja sigui per comarques o per municipis.

Baixa el preu mitjà de lloguer
Les dades recollides permeten apreciar que el preus mitjans de lloguer pugen per primer cop des del 2008, situant-se en imports similars als dels anys 2005 i 2006. Així, els preus del lloguer han pujat un 2,5% al conjunt de Catalunya durant el primer semestre de 2015, comparat amb el mateix període del 2014, fins als 541,50 euros. En canvi, a les quatre comarques de l’Ebre, els preus han seguit baixant enguany, en percentatges de fins al 6,4% al Montsià, més reduït a la Terra Alta, en un 2,3%, i molt lleugerament tant a la Ribera d’Ebre (-1,1%) com al Baix Ebre (-0,8%).

La Terra Alta és la comarca de Catalunya amb un preu mitjà de lloguer mensual més baix, de 227,3 euros. Li seguix el Pallars Jussà, i en tercer lloc està el Montsià, amb 264,7 euros. La Ribera d’Ebre no està massa luny pel que fa a preus, amb 288,4 euros mensuals de mitjana, i el baix Ebre és l’unica comarca ebrenca on els preus superen els 300 euros, concretament 304,8 euros de mitjana. A la banda alta del país pel que fa a preus de lloguer se situa el Barcelones, amb 665,2 euros de mitjana. Observant les capitals de coamrca, el preu més baix mitjà a l'Ebre es troba a Gandesa, amb 210,5 euros, seguida d'Amposta, amb 267,7, Móra d'Ebre, amb 300,6 i finalment Tortosa amb 309,5.

Pel que fa a número de contractes, al Baix Ebre se n’han signat 533, al Montsià 327, a la Ribera d’Ebre 65 i a la Terra Alta 25, segons recull el mapa.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada