divendres, 30 d’octubre del 2015

L'entorn del TC aplana el camí de les inhabilitacions i parla de rebel·lió

 

L'entorn del TC aplana el camí de les inhabilitacions i parla de rebel·lió

El magistrat emèrit del Tribunal Constitucional, Ramon Rodríguez Arribas, assegura que la declaració de Junts pel Sí i la CUP "jurídicament és nul·la de ple dret" i la qualifica de "bogeria"

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional   |   EFE
El magistrat emèrit del Tribunal Constitucional (TC), Ramon Rodríguez Arribas, ha assegurat que la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP per a l'inici del procés cap a la independència és un "cop d'estat polític sense precedents". "Si s'acaba portant a terme serà un delicte de rebel·lió des del punt de vista jurídic-penal", ha assenyalat aquest magistrat emèrit que l'any 2010 va participar en la redacció de la sentència de l'Estatut. El delicte de rebel·lió contra l'ordre constitucional espanyol comporta penes elevades que podrien arribar fins als 15 anys de presó.

Les advertències de Rodríguez Arribas no han acabat aquí, sinó que ha recordat que l'alt tribunal té ara tota la potestat per executar les seves sentències després que el PP imposés la seva majoria al Congrés per aprovar una modificació exprés de la Llei del TC. A més, ha qualificat la proposta que el dos grups van registrar dimarts passat al Parlament d'"autèntica bogeria" i ha subratllat que "jurídicament és nul·la de ple dret i no té cap validesa".

L'entorn del Tribunal Constitucional ha volgut avisar així les autoritats catalanes que desobeeixin la previsible resolució sobre el recurs que el govern espanyol presentarà amb tota seguretat contra la declaració que s'aprovi d'aquí a uns dies a la cambra catalana. "Un estat democràtic modern té un arsenal d'instruments jurídics i de força legítima que no permeten resistència", ha afegit.
També amenaça amb l'aplicació de l'article 155

El magistrat emèrit del Tribunal Constitucional també ha explicat que les corts espanyoles podrien aprovar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per intervenir les institucions catalanes. Abans d'arribar a la suspensió de l'autonomia, Ramon Rodríguez Arribas ha assegurat que l'Estat podria assumir el control d'alguns organismes com "les forces policials autonòmiques" per fer complir la legalitat espanyola com estableix l'esmentat article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada