divendres, 30 d’octubre del 2015

Espanya es manté com el segon país amb més atur de la UE, tot i ser on més va baixar

EL MERCAT LABORAL

Espanya es manté com el segon país amb més atur de la UE, tot i ser on més va baixar

La taxa de desocupació espanyola va ser del 21,6% al setembre, només superada per Grècia (25%), segons Eurostat

En el conjunt de la zona euro, es va reduir al 10,8%, el nivell més baix des del gener del 2012

Espanya es manté com el segon país amb més atur de la UE, tot i ser on més va baixar
AGUSTÍN CATALAN
Cua d'aturats en una oficina d'Ocupació a Madrid l'any passat.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Divendres, 30 d'octubre del 2015 - 15.41 h
Espanya segueix sent el segon país de la Unió Europea (UE) amb la taxa d'atur més alta, tot i ser el que més va reduir la desocupació el mes de setembre passat i de ser també el que registra increments del PIB més alts, com recorda amb freqüència el president del Govern, Mariano Rajoy. La taxa d'atur a Espanya es va situar en el 21,6%, només superada per Grècia (25% amb dades del mes de juliol), segons les dades publicades aquest divendres per l'institut d'estadística europeu Eurostat. Els països amb menys desocupació van ser Alemanya (4,5%) i la República Txeca (4,8%).
Respecte al mateix mes de l'any anterior, l'atur es va reduir en 23 estats membres de la UE, segons Eurostat, que recalca que els descensos més grans es van registrar a Espanya, on va baixar 2,4 punts, Estònia (2,3 punts menys, fins a una taxa del 8%) i Bulgària (1,9 punts, fins a l'11,3%). Els únics països on va pujar l'atur van ser Finlàndia (9,5%), França (10.7%), Romania (6,8%) i Bèlgica (8,7%).
A la zona euro, la taxa d'atur va ser del 10,8% al setembre, una dècima menys que el mes anterior i set dècimes menys que un any abans, cosa que el situa en el nivell més baix des del gener del 2012. Per la seva banda, en el conjunt de la UE la desocupació es va reduir al 9,3% (davant el 9,4% del mes d'agost i el 10,1% de setembre del 2014), la taxa més baixa des del setembre del 2009, informa Eurostat.
També va a la baixa l'atur juvenil. La taxa de desocupació entre els joves menors de 25 anys es va reduir al 22,1% a la zona euro i al 20,1% a la UE. A Espanya va ser del 46,7%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada