dimarts, 27 d’octubre del 2015

La foto de Jordi Borràs a Inés Arrimadas, la imatge de l'unionisme al Parlament

La foto de Jordi Borràs a Inés Arrimadas, la imatge de l'unionisme al Parlament

La imatge inclosa en la crònica de la constitució del nou legislatiu triomfa a les xarxes socials

Inés Arrimadas creua els braços mentre els diputats del Parlament canten els Segadors
Inés Arrimadas creua els braços mentre els diputats del Parlament canten els Segadors   |   Jordi Borràs
La fotografia que Jordi Borràs va fer ahir durant la constitució del nou Parlament a la dirigent de Ciutadans i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, mentre els diputats cantaven l'himne d'Els Segadors s'ha convertit en viral. Simbolitzar la imatge de l'unionisme al Parlament de Catalunya. En la instantània es pot veure el president Artur Mas i altres diputats cantant drets i mirant endavant; mentre que Arrimadas resta en silenci i amb els braços creuats en una actitud que ha estat considerada polèmica.

Borràs, fotògraf d'El Món, ha explicat que "estava en l'angle adequat per fer la fotografia". "Quan la cambra va començar a cantar Els Segadors, els diputats de Ciutadans es van mirar, es van aixecar, i ràpidament l'Arrimadas va creuar els braços, que és una postura de negació. I va estar així pràcticament tota l'estona de l'himne. I en un moment va girar la cara i vaig fer la foto", assenyala.

Borràs va fer més fotografies d'Arrimadas, però reconeix que "la que té més impacte és la que mira cap a un altre costat". Segons ell, "el fet de creuar la mirada també és important, perquè Mas estava a l'esquerra i tot el Parlament mirava endavant".

La fotografia en blanc i negre forma part de la crònica de la constitució del nou Parlament, titulada La legislatura del vertigen, amb text de Lluís Bou i fotografies de Jordi Borràs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada