dilluns, 26 d’octubre del 2015

Carme Forcadell, investida amb 5 vots de més

Carme Forcadell, investida amb 5 vots de més

Els 5 vots de Catalunya Sí que es Pot són "una decisió de tot el grup parlamentari"

Carme Forcadell, nomenada presidenta del Parlament.
Carme Forcadell, nomenada presidenta del Parlament.   |   Jordi Borràs 
No se n'esperaven, de sorpreses. Però n'hi ha hagut. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha estat escollida amb 77 vots a favor, 5 més dels que tocarien si se suma CUP i Junts pel Sí, que en total tenen 72 escons. De moment no ha transcendit el nom dels cinc diputats,
però El Món ha confirmat que provenen "de 5 dels 11 diputats de Catalunya Sí que es Pot, amb la intenció de donar-li l'oportunitat a Carme Forcadell ser ser la presidenta de tots i totes", han explicat fonts de la coalició a aquest diari. 
Aquestes fonts consideren que "no és rellevant" el nom dels diputats que han votat sí a Forcadell, "perquè allò rellevant és el vot de confiança de la meitat del grup".  De fet, un diputat de Junts pel Sí ha explicat a El Món que no estaven al corrent d'aquests cinc vots extra, que han estat una sorpresa. Els diputats de l'anterior legislatura d'ICV-EUiA Marc Vidal i Pou (ICV), Marta Ribas Frías (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA) són tres dels cinc noms que més circulen en quest sentit. 

Forcadell ha rebut 77 vots a favor, 57 en blanc i un vot nul. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada