dimecres, 28 d’octubre del 2015

L'unionisme s'enfonsa al País Basc

L'unionisme s'enfonsa al País Basc

El PSOE i el PP es quedarien amb només 2 escons en les eleccions generals a Euskadi; i Ciutadans, UPyD i IU no n'aconseguirien cap, segons una enquesta del govern basc

El lehendakari Iñigo Urkullu, del PNV
El lehendakari Iñigo Urkullu, del PNV
Els partits unionistes s'enfonsarien al País Basc en les eleccions generals del proper 20 de desembre, segons una enquesta difosa avui pel govern basc. El sondeig revela que el PNV/EAJ desplaçaria a Bildu i guanyaria les eleccions, obtenint un total de 6 escons (mentre que ara en té 5). Bildu n'aconseguiria 4 i, per tant, en perdria 2 (ara té 6 escons). I Podemos irrompria amb força a Euskadi, aconseguint 4 escons.

En canvi, els socialistes patirien una forta patacada i perdrien 2 diputats, quedant-se només amb 2 escons. Per la seva banda, el PP que en aquests moments té 3 escons, perdria un diputat i només n'aconseguiria 2. IU no n'aconseguiria cap (ara tampoc en té), igual que UPyD. El partit que lidera Albert Rivera tampoc obtindria cap escó basc al Congrés dels Diputats, segons aquest sondeig elaborat entre el 13 i el 19 d'aquest mes.

Per províncies, a Àlaba el PNV, Bildu, PP i Podemos aconseguirien un escó cadascú. A Bizkaia guanyaria clarament el PNV, amb tres escons, seguit de Podemos, amb 2 escons. Bildu, PSE i PP n'aconseguirien només un. Finalment, a Guipuzkoa PNV i Bildu empatarien amb 2 escons cadascun, i el PSE i Podemos en traurien 1.

Podeu consultar aquí l'enquesta difosa avui pel govern basc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada