dimecres, 28 d’octubre del 2015

El Parlament del Tirol del Sud viatjarà a Catalunya per conèixer el procés

El Parlament del Tirol del Sud viatjarà a Catalunya per conèixer el procés

La regió no descarta iniciar un camí cap a la independència

| 28/10/2015 a les 08:14h
 
Un rètol independentista al Tirol del Sud. Foto: Süd-Tiroler FreiHeit

Una delegació del Parlament del Tirol del Sud, una regió autònoma d'Itàlia que té l'alemany com a llengua majoritària, ha anunciat que viatjarà a Catalunya per conèixer i informar-se del procés d'independència. Segons l'UnserTirol.com, després dels resultats de les eleccions del 27-S, la membre d'un partit tirolès, Sven Knoll, va fer una sol·licitud al seu Parlament regional per enviar un grup de representants a Catalunya i informar-se dels últims esdeveniments.

El rotatiu també explica la possibilitat que la regió italiana pugui aspirar a la independència i fa referència a una Convenció que els atorgaria més poders.

Casos com el del Tirol del Sud podrien esdevenir un problema per a la Unió Europea, que no vol ni sentir a parlar d'una fragmentació dels vint-i-vuit en petits estats. No obstant, el Tirol del Sud ja compta amb una sèrie de competències legals i drets polítics més amplis que altres territoris d'Itàlia, com passa entre Irlanda i Irlanda del Nord, o entre les Illes Aland i Suècia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada