dimarts, 27 d’octubre del 2015

La Llotja de Vic carrega contra l'anunci de l'OMS sobre la carn processada

La Llotja de Vic carrega contra l'anunci de l'OMS sobre la carn processada

El president de l'ens es mostra tranquil perquè els productors del territori "estan fent les coses bé"

L'OMS confirma que la carn processada és cancerígena

| 27/10/2015 a les 13:10h
Especial: Territorials
 
President de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers Foto: ACN

El president de la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, Josep Puigdollers, ha carregat aquest dimarts contra l'informe sobre els riscos potencials de consumir carn processada, elaborat per l'Agència Internacional de Recerca en Càncer, que depèn de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i ha lamentat que crea "alarma i confusió" entre la societat.

Puigdollers ha dit que "no ens fa cap gràcia llegir una notícia així", però s'ha mostrat a l'expectativa de conèixer els detalls de l'informe, veure quin abast agafa i valorar com afectarà el sector. No obstant, el president s'ha mostrat "molt tranquil" perquè els productors el territori "estan fent les coses ben fetes". Puigdollers ha assenyalat que només un consum "abusiu" i continuat de carn processada podria arribar a ser tant nociu com l'alcohol o el tabac.

L'informe de l'OMS, publicat aquest dilluns, ha generat polèmica perquè explicava que menjar carn processada, com ara salsitxes o bacó, pot augmentar el risc de patir càncer de còlon i de recte. A més, l'Agència per a la Investigació Contra el Càncer (IARC) va decidir incloure els productes dins el grup 1, al costat de productes com el tabac o l'amiant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada