dijous, 29 d’octubre del 2015

Albert Rivera ja és un home d'estat

declaració parlament

Albert Rivera ja és un home d'estat

Rajoy i el líder de C's es reuniran divendres a La Moncloa per abordar la situació a Catalunya

Arribarà només dos dies després de la trobada amb Pedro Sánchez

Albert Rivera provoca fortes turbulències en el «lobby» Pont Aeri

| 29/10/2015 a les 12:55h
 
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu | Cristóbal Castro
 
Albert Rivera ja és un home d'estat. La mateixa setmana que ha dinat amb l'influent lobby Pont Aeri, es reunirà amb Mariano Rajoy. Serà aquest divendres a la 1 del migdia, tot just dos dies després que el president espanyol abordés la "crisi catalana" amb Pedro Sánchez, el cap de l'oposició i secretari general del PSOE.

La reunió Rajoy-Rivera pretén
abordar "les línies d'acció conjuntes davant el desafiament separatista a Catalunya", segons un comunicat de Ciutadans. Tots dos han mantingut una conversa telefònica a primera hora d'aquest dijous on Rivera li ha traslladat la seva opinió sobres els possibles passos a donar "davant el desafiament secessionista" i el seu ferm suport a la "defensa de les lleis democràtiques i la unió de tots els espanyols". A més, el president de C's, "ha comentat l'opció de recórrer davant el Tribunal Constitucional l'admissió a tràmit de la resolució de Junts pel Sí i la CUP abans del debat, així com la possibilitat que els diputats de Ciutadans al Parlament presentin recursos d'empara davant l'alt tribunal", segons el mateix comunicat.

La reunió tindrà lloc després que aquest dimecres el president espanyol va dinar també a la seva residència oficial amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb qui va acordar "treballar coordinadament el defensa de la Constitució, la unitat nacional, la sobirania nacional i la igualtat entre els espanyols", segons consta a les notes idèntiques que van emetre la Moncloa i el PSOE.

El govern espanyol, d'aquesta manera, tanca files amb els líders dels principals partits espanyols en resposta a la proposta de resolució de ruptura que Junts pel Sí i la CUP van registrar al Parlament. En canvi, no té previst cap trobada amb Pablo Iglesias, líder de Podem, pel fet que dóna suport genèric al dret a decidir.

Rajoy, Rivera i també Sánchez han expressat de manera clara en les últimes hores la seva ferma oposició als passos que està fent el Parlament pel que fa al procés sobiranista i en especial a la proposta de declaració de ruptura que han registrat Junts pel Sí i la CUP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada