Pla mig d'Antonio Baños durant la seva intervenció a l'assemblea de la CUP d'aquest diumenge 27
Pla mig d'Antonio Baños durant la seva intervenció a l'assemblea de la CUP d'aquest diumenge 27
En la segona votació a l’assemblea nacional d’avui a Sabadell,la militància i els simpatitzants inscrits de la CUP han decidit que el primer i el segon escenari són els que es votaran en una tercera ronda. La segona opció, la del no a Mas, ha guanyat amb 1.512 vots i s’ha quedat a pocs d’assolir la majoria (49,70%). De fet, en cas d’haver assolit dotze vots més, hauria aconseguit el 50% i hauria guanyat. El primer escenari, el qual fa referència a un sí a Mas, ha obtingut 1.482 suports, un 48,71%. El tercer escenari, en canvi, només ha sumat 28 vots (0,92%) i ha quedat eliminat. Hi ha hagut 6 nuls i 14 blancs.
Els dos escenaris que queden
Tot seguit, la militància i simpatitzants de la CUP faran la tercera ronda de votació i definitiva. Com que només queden dues opcions, una d’elles obtindrà més del 50% dels vots i per tant, serà la guanyadora. Heus ací els dos escenaris que es votaran:
  1. ‘Acceptar la proposta d’acord polític amb l’objectiu d’avançar cap a la creació d’una república catalana a partir d’un full de ruta de desconnexió institucional i de ruptura democràtica, un pla de xoc d’emergència social i un procés constituent popular i democràtic que permeti d’eixamplar la base del procés. I, en conseqüència, acceptar el Consell de presidència encapçalat per Artur Mas.’
  2. ‘Rebutjar el Consell de presidència encapçalat per Artur Mas i, per tant, la proposta d’acord polític. Esgotar el termini de negociació per una presidència de consens amb pla de xoc, full de ruta per a la ruptura i procés constituent amb l’objectiu d’eixamplar la base del procés de creació d’una república catalana. Assumir que hi haurà noves eleccions en cas que Junts pel Sí no presenti una alternativa a la presidència.’
Perspectives de la tercera votació
En la tercera votació no es comptabilitzaran els vots nuls i blancs, de manera que hi ha una bossa de 20 vots que s’haurà d’acollir en la primera o la segona opció. El mateix hauran de fer els 28 vots que han donat suport al tercer escenari i que ha quedat eliminat. Així doncs, hi ha 48 vots que poden decidir quin escenari guanyarà quan la diferència és de només 30.