dilluns, 21 de desembre del 2015

ERC manté el suport a Mas com a presidenciable de Junts pel Sí

eleccions espanyoles 20-D: ERC

ERC manté el suport a Mas com a presidenciable de Junts pel Sí

"Hi ha un candidat i continuem donant-li suport", afirma Junqueras

El president d'ERC assegura que està "convençut" que hi haurà acord Junts pel Sí-CUP

ERC bat rècord històric i convida En Comú Podem a sumar-se al procés sobiranista

-Nd | 21/12/2015 a les 13:25h

Gabriel Rufián, Oriol Junqueras i Santiago Vidal, a la seu nacional d'ERC | Isaac Meler
"Hi ha un candidat i continuem donant-li suport". Així de clar s'ha mostrat el president d'ERC, Oriol Junqueras, sobre la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat l'endemà de les eleccions espanyoles del 20-D i després que el partit hagi reunit l'executiva nacional. Junqueras s'ha mostrat "convençut" que Junts pel Sí i la CUP aconseguiran arribar a un acord sobre el programa de govern en clau social que "hauria d'anar associat a un acord estabilitat parlamentària".

Per a Junqueras, els resultats de les eleccions espanyoles no han alterat l'escena política catalana. I de fet, només ratifiquen la majoria independentista del Parlament. "Els partits unionistes han perdut molt i els que estem a favor de la independència som clarament majoritaris", ha declarat, per remarcar, en referència a les paraules d'ahir de Mas, que les "les portes obertes són les que va obrir el poble de Catalunya votant a favor de la independència".

"Si algú té una proposta, que la faci"

Els periodistes li han preguntat del dret i del revés. Fins i tot després de la roda de premsa, ha fet un bis i ha tornat a pujar al faristol per repetir el que ja havia vingut dient durant la campanya electoral. Amb insistència, Junqueras ha continuat intentant defensar la inviabilitat del referèndum que proposa En Comú Podem i ha declarat que l'únic que és "possible i viable" és el que serveixi per aprovar "la constitució de la república catalana".

El president d'ERC ha descartat de totes totes que el candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, accepti un referèndum a Catalunya. "De veritat ho creieu possible?", ha qüestionant interpel·lant als periodistes per afirmar que aquesta possibilitat és, més aviat, digne d'una "novel·la de ciència ficció". Després de preguntes i repreguntes, i referint-se al "Congreso", Junqueras ha acabat dient: "si algú té una proposta, que la faci".

Amb tot, el líder d'ERC ha mantingut la seva invitació a En Comú Podem a sumar-se al procés independentista Català. "El temps de la república ha arribat", ha dit, tot emfatitzant: "A Catalunya".

Bons resultats

El president dels republicans, juntament amb els dos caps de llista al congrés i al senat espanyols, Gabriel Rufián i Santiago Vidal, respectivament, han celebrat els resultats electorals obtinguts ahir i han anunciat que, previsiblement, tindran grup parlamentari propi. Junqueras ha estat el primer en alegrar-se perquè hi ha una majoria que defensa "tot allò que Esquerra vol encarnar": independència i benestar social.

Per la seva banda, Rufián ha manifestat que "aquí el PP cada cop és més minoritari" mentre que "ERC està més forta que mai". Santiago Vidal ha aplaudit que "dels 16 escons al senat ERC en té 6, Democràcia i Llibertat 6 i En Comú Podem 4". "12 són independentistes i 4 sobiranistes, encara que amb un full de ruta diferent", s'ha congratulat, per explicar que anirà a la cambra alta espanyola per qüestionar la seva utilitat en tant que l'estat espanyol no és una república federal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada