dilluns, 28 de desembre del 2015

Guia per acomiadar l'any a Montjuïc

nit de cap d'any A BARCELONA

Guia per acomiadar l'any a Montjuïc

L'espectacle durarà 40 minuts i a les 0.10 hores es desallotjarà Maria Cristina

No s'hi podrà accedir amb envasos de cristal i el metro obrirà tota la nit

Carlos Márquez Daniel Carlos Márquez Daniel
Dilluns, 28 de desembre del 2015 - 18:11 CET
EL PERIODICO 
Lluny queda l'espontània festa de Cap d'Any que turistes i locals sense pla improvisaven a la plaça de Catalunya. Aquella desordenada celebració deixava al mal anomenat centre barceloní un petit Saigon d'escombraries que donava una pobra imatge d'una ciutat amb projecció internacional. Aquest serà el tercer any que s'intenta esmenar aquella situació. I de nou, serà Montjuïc l'epicentre d'una nit de Cap d'Any pensada per aparèixer als noticiaris de tot el món. Llums, música, foc, aigua. La perfecta combinació audiovisual per tancar el 2015.
Tothom qui aposti pel muntatge de l'ajuntament ha de tenir en compte, per sobre de tot, que el del 31 de desembre a la nit a l'avinguda de la Reina Maria Cristina no és una festa, sinó un espectacle. Començarà a les 23.30 hores, i a les 0.10 hores allà ja no hi haurà res a veure i tothom a seguir la festa en locals nocturns, hotels, cases, restaurants o on bonament es pugui.
Una altra dada que han de conèixer els que es desplacin a la plaça d'Espanya per tancar el 2015 és que no hi podran accedir amb envasos de vidre. Als accessos al lloc habilitat, tot orientat a les quatre columnes remasteritzades de Puig i Cadafalch, que donaran els quarts, hi haurà agents cívics que instaran a canviar el vidre per vasos d'algun material reciclat. Està previst repartir-ne uns 50.000.

COMPTE AMB EL BUS

Com és habitual en aquesta assenyalada data, el metro funcionarà de manera ininterrompuda durant tota la nit. L'autobús potser veurà afectat el seu recorregut per la zona. A la web de TMB s'informarà degudament de qualsevol modificació. De cara a l'espectacle de Comediants, que prenen el relleu del mediàtic Home del Mil·lenni de la Fura dels Baus, el consistori recomana arribar amb temps i usar no només la parada d'Espanya, sinó també la de Rocafort i Hostafrancs, pròximes a la 'zona zero'.
L'accés a l'àrea tancada de Maria Cristina s'obrirà a les 21 hores, quan està previst que la megafonia comenci a desplegar temes ballables dels últims 50 anys. Prèviament, cap a les 20.30 hores, s'haurà tallat el trànsit tant en aquesta artèria com a Rius i Taulet, on a més es desallotjaran els vianants perquè per allà estaran repartides totes les torres de pirotècnia i més val prevenir.

ENSORDIDOR

Les persones amb mobilitat reduïda que s'animin a tancar l'any a Montjuïc sí que podran accedir en cotxe a un lloc que l'ajuntament els ha reservat al creuament Besòs de Maria Cristina amb Rius i Taulet. I pel que fa a la sortida -l'entrada només es farà des de la plaça d'Espanya perquè s'espera que sigui escalonada- es podrà fer cap als carrers de Lleida o Mèxic.

El xou cremarà la mateixa pólvora que el piromusical de les festes de la Mercè però en només sis minuts

El nivell de petards i coets iguala el del piromusical de les festes de la Mercè, amb una tona de pólvora volant pels aires. Però si al setembre es triga 35 minuts a rebentar-ho tot, aquí es farà només en sis. Ensordidor.
Tot aquell que ja tingui plans i vulgui veure l'espectacle de Comediants, el dia 30 a les 21 hores pot disfrutar de l'assaig general en què està previst mostrar els mateixos efectes que la nit de Cap d'Any. Per a la resta de curiosos, TV-3 i BTV connectaran amb Montjuïc poc abans de les 23.30 hores per retransmetre el xou en directe.
Tot l'espectacle té un cost de 517.000 euros i haurà mobilitzat prop de 500 persones. Una vegada desallotjada la plaça, 46 operaris i nou màquines s'encarregaran de deixar l'entorn com si no hagués passat res. I al terme del dia 1, ja res hauria de quedar d'escenaris, tanques i plataformes perquè el 2, jornada laboral, Barcelona obri l'any de manera oficiosa.
TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada