dimarts, 22 de desembre del 2015

El Parlament constitueix finalment les primeres comissions

ÒSTIA, PEDRET...!!

Parlament de Catalunya

El Parlament constitueix finalment les primeres comissions

En marxa la diputació permanent i la comissió de l’estatut del diputat

| 22/12/2015 a les 11:28h
Reunió de la mesa del Parlament d'aquest dimarts | ACN
Mentre la classe política de l’estat espanyol inicia un llarg pair dels resultats de les eleccions del 20-D, amb un escenari endimoniat, el Parlament de Catalunya comença a caminar. Aquest matí es constitueixen les dues primeres comissions de la cambra. Després de la reunió ordinària de la mesa, s’ha format la comissió de l’estatut dels diputats, formada per un membre de cada grup amb el sistema de vot ponderat. És la comissió que prepara les resolucions del ple que afecten els diputats, com és el cas del dictamen sobre compatibilitats que s’elabora a partir de la declaració d’activitats fetes pels parlamentaris.

Tot seguit, s’ha constituït la diputació parlament, la que assegura els poders de la cambra entre la dissolució del Parlament i la formació del nou, i en els períodes entre sessions. La presideix la mateixa presidenta, Carme Forcadell.  Està integrada per 23 diputats: 10 per Junts pel Sí, 4 de Ciutadans, 3 del PSC i 2 de Catalunya Sí que es Pot, del Partit Popular i de la CUP.

Fins que no es formi el nou Govern no es poden crear les comissions legislatives, que estan vinculades als diversos departaments governamentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada