dimecres, 12 de febrer del 2014

UN PAÍS TOT PLE D'ESTELADES.


10.02.14
UN PAÍS TOT PLE D'ESTELADES.
Resulta que tot Catalunya està atapeïda d'estelades, - i arreu n'hi ha per donar i per vendre – si doneu molts tombs comprovareu que com mai tots els carrers catalans estan curulls de les senyeres amb l'estel, omplen finestres, balcons, portes, i tutti quanti. Abans se'n podria veure alguna de despistada que els independentistes mes abrandats penjaven per algun onze de setembre, un Sant Jordi o la Festa Major de poble corresponent o simplement per donar testimoni de la seva fe, lluita i estimació vers aconseguir un país independent. Però ara, després de l'esclat del moviment sobiranista, de les manifestacions, de les diades i sobretot des de la Via Catalana, que segurament hi havia més estelades que persones, de costat a costat o agafades les mans que omplien els més de quatre-cents quilòmetres de dalt a baix de Catalunya i que es va meravellar i encara es meravella a tot el món.
Si rondeu arreu de Catalunya, no trobareu cap ciutat, poble, barri o carrer que no hi hagi una estelada permanent, fins i tot d'aquelles que ja han canviat perquè l'inclemència del temps els hi ha pres aquella intemporalitat que es pensaven els duraria fins a ser lliures. Moltes vegades es troba llocs que hom no s'hagués pensat mai que n' hi hauria tantes.
Recordem quan aquelles senzilles i reivindicatives quatre barres amb un estel, que depenguen de la ideologia o del gust era blanc sobre blau o vermell sobre groc, i que molts portaven cofois en clauers o penjolls, però ensenyaven d'amagat mentre eren criticats i mofats per il·lusos i que ara es troben i se'n fan les coses mes inverosimils.


Una bandera de lluita cap a la independència que molts partits, ara, partidaris del sobiranisme ja l'han incorporat a la seva escenografia, potser sisplauperforça i que tothom ja la considera com una imatge mes del paisatge dels nostres carrers i manifestacions.
L'estelada s'ha tornat tan famosa i popular que aquest dissabte ( 8 de febrer) passat una parella de la Guàrdia Civil anotava a Sant Celoni adreces on hi havia penjades estelades, segons el diari Ara, notícia que es va conèixer per un tuit denúncia de l'
Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que un dels veïns ho explicava així: “Han entrat dos guàrdies civils a la plaça de la Vila, i s'han posat davant de tothom, mirant els diferents edificis i aixecant els dits, comptant les estelades i prenent nota a una llibreta.” a partir d'aquí s'ha produït un rebombori la xarxa en resposta a aquest acte surrealista a Sant Celoni de la guàrdia civil per mitjà de : #GuardiaCivilTincEstelada i que fins i tot se n'han fet ressò premsa internacional com el diari “ L'indépendant “de Perpinyà.
Per altra banda l'odi a les estelades arriba lluny doncs aquest mateix diumenge (9 de febrer) passat que foren prohibides a la final de la Copa ACB de bàsquet, jugat a Màlaga i que va enfrontar el FC Barcelona i el Reial Madrid. En aquest partit l'afecció del Barça, no han pogut ensenyar estelades , doncs la policia espanyola a l'entrada del pavelló les ha confiscat , dient als portadors que la bandera estelada consta en una llista d'objectes prohibits.
De totes maneres potser aniria bé que aquest espiets que compten estelades com a Sant Celoni passessin arreu de Catalunya i així serviria pel
Servei d'estadística per la sobirania. El que no saben es que a partir d'ara la bandera catalana amb estel és multiplicarà arreu dels carrers catalans d'una manera exponencial.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada