dissabte, 15 de febrer del 2014

El Voltreganès fa el rècord mundial d'estelades amb 1.446

El Voltreganès fa el rècord mundial d'estelades amb 1.446

La jornada en què s'ha aconseguit s'emmarca dins de la commemoració dels Fets de la Gleva del 1714

| ND 15/02/2014 a les 19:17h


Una de les estelades acompanya una placa commemorativa dels Fets de la Gleva Foto: Adrià Costa

El Voltreganès ha arribat al rècord mundial d'estelades penjades públicament per habitant amb 1.446 estelades, certificat pels jutges de l'Official World Record (OWR). No fa massa dies
 
Segons ha informat aquest dissabte Òmnium Cultural del Voltreganès, el recompte s'ha realitzat dins de l a commemoració dels Fets de la Gleva del 1714 , una jornada festiva que recorda un dels combats entre les tropes catalanes i borbòniques durant la Guerra de Successió.

La jornada, organitzada per l'Òmnium Voltreganès i amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) , ha començat amb una recreació del combat entre les tropes catalanes i borbòniques, seguida de la inauguració del Monument als Fets de la Gleva, a Sant Hipòlit de Voltregà.

Aquesta ha estat una edició especial, en el marc del Tricentenari de la pèrdua de les llibertats de Catalunya i l'any de la celebració de la consulta sobre l'autodeterminació, el proper 9 de novembre.

A les onze, hi hagut una desfilada dels Miquelets, abans de la inauguració del Monument als Fets de la Gleva, a prop del santuari. A la tarda, a Sant Hipòlit també s'ha inaugurat un altre monument dedicat al 1714, després d'una cercavila. A les set del vespre arrencarà la marxa de torxes que finalitzarà al santuari de La Gleva, on tindrà lloc l'ofrena floral i els parlaments.

La jornada conclourà amb el lliurement oficial del certificat del rècord mundial de banderes 'estelades', a càrrec del director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Acoberro, i el director del Born Centre Cultural de Barcelona, Quim Torra, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada