diumenge, 16 de febrer del 2014

ERC veu «fabulós» l'article del president Mas a diaris europeus

ERC veu «fabulós» l'article del president Mas a diaris europeus

Alfred Bosch ha convidat al PPC a "revisar" els seus plantejaments contra el referèndum

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

|ND 15/02/2014 a les 20:48h
 
Alfred Bosch ha fet titllat de "fabulós" l'article que Artur Mas ha publicat durant aquest mes de febrer a diferents capceleres europees defensant la consulta. El portaveu d'ERC al Congrés espanyol, ho ha fet durant la presentació del cap de llista d'ERC a les eleccions municipals d'Hostalric, Lluís Tubau, que s'ha fet públic aquest dissabte en un acte al Centre Cultural Serafí Pitarra on hi han assistit unes 40 persones.

Des d'un principi, Bosch ha valorat molt positivament l'article del president Mas en què es demana poder realitzar la consulta independentista i que s'ha publicat a sis rotatius d'arreu d'Europa. "Jo fins i tot aniria un pas més enllà i seria més assertiu, nosaltres volem votar i votarem, la gent ho ha demanat, hem fet la promesa al poble i ho hem de complir", ha assegurat.

En aquest sentit, Bosch ha assenyalat que la Unió Europea és una "criatura política democràtica" que es basa en la llibertat, la pacificació i la convivència cívica dels pobles. Uns trets que, segons el diputat, encaixen amb els objectius del poble català. "Qui hauria de revisar els seus plantejaments són aquells que diuen que és anormal anar a votar, que algú escollit per les urnes com el portaveu del PPC, Enric Millo, digui que és anormal anar a votar s'ho hauria de fer mirar", ha respost Bosch a les declaracions que ha fet Millo aquest dissabte al matí.

"Ho hem de girar, no pot ser il·legal anar a votar sinó que lo il·legal és impedir que la gent vagi a les urnes per expressar les seves opinions i Europa mai ho acceptarà", ha subratllat el diputat d'ERC. Finalment, el portaveu de la formació ha assegurat que faran "tots els esforços" que calgui per poder consensuar uns punts en comú amb el màxim nombre de forces polítiques per portar la consulta independentista a les eleccions europees. "La nostra aspiració seria que tots els partits que vam acordar la data i la pregunta del referèndum doncs puguin acordar uns punts bàsics", ha assenyalat.

Bosch ha confirmat que els partits ja han començat "converses" en aquesta línia. "No serà massa difícil explicar tots els nostres punts com són la celebració de la votació, buscar suport a Europa i explicar el sabotatge que patim per part del govern espanyol per arribar a les urnes", ha afegit el diputat republicà. Des d'ERC s'han mostrat "molt confiats" en aquest projecte i asseguren que "recaptaran molt de suport" entre les formacions europees. "N'estic convençut d'això", ha conclòs Bosch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada