dilluns, 10 de febrer del 2014

Jordi Martí (PSC) avisa Rubalcaba que no frenarà el sobiranisme amb "un acord entre les elits"

 

DEBAT AL PSC

Jordi Martí (PSC) avisa Rubalcaba que no frenarà el sobiranisme amb "un acord entre les elits"

El líder dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona apunta que la ciutat "només pot tornar a treure tot el seu potencial com a capital d'estat"
El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha avisat aquest dilluns el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que no aconseguirà desactivar el sobiranisme català signant "un acord entre les elits", en al·lusió a les reunions amb empresaris catalans que el dirigent socialista va mantenir la setmana passada. En un apunt en el seu bloc recollit per Europa Press, ha dit que "la ciutadania té ganes de decidir sobre moltes coses", i ha conclòs que difícilment acceptarà no fer una consulta d'autodeterminació.
Martí, que participa a les primàries per ser el pròxim alcaldable socialista a la capital catalana, lamenta que l'estratègia de PSOE i PP respecte de Catalunya parteixi del mateix supòsit: "La impossibilitat de la consulta i, consegüentment, de la independència". El dirigent socialista ha advertit que no convenceran els catalans que la consulta és "una via equivocada", i ha demanat que canviïn d'estratègia, acceptin el referèndum i optin per oferir una alternativa que sedueixi els catalans. Martí considera que l'aposta per una Espanya federal –que ell avala– només podrà triomfar si l'Estat n'accepta el caràcter plurinacional, reconeix Catalunya com a nació i accepta que la decisió final estarà en mans dels catalans.
Malgrat criticar el PSOE i el PP, també ha considerat que el socialisme ha demostrat que té "vida intel·ligent" a les seves files perquè, com a mínim, ha presentat una alternativa als catalans, una cosa de què no disposa el PP, ha lamentat. Així, ha criticat que en els anys 80 l'Estat hagués apostat de manera unívoca per Madrid com la principal ciutat en detriment de Barcelona, i ha conclòs que la capital catalana "només pot tornar a treure tot el seu potencial com a capital d'Estat".
Martí ha lamentat el paper de la direcció del PSC perquè ha renunciat a tenir una estratègia pròpia per limitar-se a ser una comparsa del PSOE: "No hi ha cap acritud, només una tristesa enorme".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada