dimecres, 12 de febrer del 2014

La crònica: Josep Borrell, contra Xavier Sala i Martín


Sense títol
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, avui al Parlament

12/02/2014

La crònica: Josep Borrell, contra Xavier Sala i Martín

L'aparell del PSC no pot amb els tres crítics. Albert Peters va sondejar Artur Mas. Empipada majúscula a Alemanya. Dubtes sobre el candidat d'Unió a Europa

 http://www.tv3.cat/3alacarta

Lluís Bou
El Singular Digital
El PSC és un devessall de notícies. Avui transcendeix als passadissos del Parlament que l'exministre Josep Borrell està enfurismat amb l'economista Xavier Sala i Martín, perquè en el programa 'Divendres' de TV3 li va desmuntar la seva teoria sobre les balances fiscals. Borrell aposta per no comptar-hi l'endeutament, amb la qual cosa rebaixa l'espoli fiscal, però Sala i Martín va explicar en el programa que això és com pagar amb targeta visa i pensar que no són despeses.

Borrell està tan irritat, segons expliquen fonts del PSC, que ha enviat una carta de protesta al director de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, i al de TV3, Eugeni Sallent. El esforços dels unionistes per rebaixar el dèficit fiscal que pateix Catalunya són molt entretinguts.


Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena, diputats crítics del PSC

L'aparell no pot amb el tres diputats crítics

L'aparell del PSC no pot amb els tres diputats crítics que van donar suport a la consulta trencant la disciplina de vot, Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena. No se'n sap res de la comissió de garanties però cada dia sembla més probable que no siguin expulsats. La raó de pes és que el PSC passaria a ser el quart grup parlamentari, per darrere del PP, i això tindria un cost polític contundent, al qual s'afegiria una crisi sense precedents al territori.

Tot indica que primarà la 'realpolitik', i qui dia passa any empeny. Ara bé, Pere Navarro mantindrà el càstig als tres diputats, que han estat exclosos de les comissions. Al PSC indiquen que el portaveu Maurici Lucena és partidari de l'expulsió, però cada dia que passa aquesta opció sembla que perd possibilitats.

Parlo amb Elena i es mostra escrupulosament prudent, per no empitjorar les coses. "No en sé res de la comissió de garanties. No et sé dir, ja ho veurem".


El conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el d'Economia, Andreu Mas Colell

Quan Albert Peters sondejava Artur Mas


El portaveu dels directius alemanys que va presentar el document antiindependentista, Albert Peters, és un personatge zigzaguejant. L'anterior legislatura va acudir al president de la Generalitat, Artur Mas, i es va oferir per impulsar les relacions econòmiques entre Catalunya i Alemanya. Llavors presidia el Cercle d'empresaris de parla alemanya. La trobada no va donar resultats concrets, segons admeten a la Generalitat, i pocs mesos després va aparèixer en un acte de les darreres eleccions catalanes donant suport a la candidata del PP, Alícia Sánchez Camacho.

Empipada majúscula a Alemanya

Dos anys més tard, ja rellevat com a president del Cercle germànic, Peters ha presentat un document contra el procés sobiranista en la línia dels argumentaris del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo. Però l'enrabiada de la cúpula de l'empresa BASF per haver-se vist involucrada en aquesta maniobra política és majúscula, segons un alt càrrec del govern que està en contacte amb les multinacionals. BASF és una de les grans del DAX, la borsa teutona.

Dubtes sobre el candidat d'Unió a les europees

Unió decidirà el seu candidat a les eleccions europees el pròxim 22 de febrer, i al partit regnen alguns dubtes sobre si repetirà l'actual eurodiputat Salvador Sedó. Un diputat democristià precisa avui al Parlament que aquesta opció és la més probable, però no és segura. "En principi serà el 'Salva', però no és definitiu. Jo no ho sé".


El president d'ERC, Oriol Junqueras, adeçant-se a Artur Mas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada