dilluns, 10 de febrer del 2014

Un estudi del Govern apunta que el «sí-sí» arribaria fins el 63%

Un estudi del Govern apunta que el «sí-sí» arribaria fins el 63%

Una enquesta experimental encarregada pel CEO planteja que l'escenari més favorable a l'independentisme seria en un Estat espanyol tancat a un acord

, Redacció | ND 10/02/2014 a les 11:03h
 
El suport a la independència podria arribar al 63%, això sí, en cas que l'Estat espanyol en tanqués en banda a negociar un acord. Així ho apunta un estudi intern del Govern encarregat pel CEO en una enquesta que l'organisme defineix com a “experimental”. Una enquesta, no feta pública, sobre un univers de 1.800 persones i realitzada just després del Pacte del 12 de Desembre.
 
Les enquestes s'han realitzat en grups de 200 persones plantejant diversos escenaris i variables. El millor escenari per l'independentisme seria aquell en el que l'Estat es tancaria en banda a qualsevol negociació. En aquest cas, el suport a la independència s'enfilaria fins el 63% i el “no” cauria fins el 25%.
 
Després, d'aquesta enquesta, el CEO planteja en primer terme, l'enquesta analitza el resultat si en cas de votar “sí-sí” Catalunya obtingués grans beneficis com ara el retorn del 16,000 milions del dèficit fiscal.. En aquest cas, el Sí obtindria el 60% i el no el 25%.
 
Un segon cas, es planteja la pregunta tenint present un escenari de boicot comercial i greus conseqüències econòmiques. En aquest cas, el “sí” obtindria el 55% i el “no”, el 32%. En tercer terme, la pregunta del “sí-sí” es formula tenint present que Catalunya es mantindria dins l'UE. En aquest cas el suport a la independència es mantindria en el 56% i el “no” baixaria fins el “26%”.
 
En cas de quedar fora de la Unió, el “sí-sí” obtindria el seu pitjor resultat amb un 45% i el “no” obtindria el 28%. En cas que l'Estat oferís un nou estatuts polític a Catalunya, el “sí-sí” escalaria fins el 56% i el “no” pujaria fins el 28%. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada