dimarts, 25 de febrer del 2014

Extremadura és la comunitat amb més funcionaris, Catalunya la que en té menys

25/02/2014

Extremadura és la comunitat amb més funcionaris, Catalunya la que en té menys

José Antonio Monago
El president extremeny, José Antonio Monago, en una imatge d'arxiu

El territori governat per Monago compta amb el 33,8% de la població treballant com a assalariat públic

Nerea Rodríguez
El Singular Digital
Extremadura és la comunitat autònoma amb més funcionaris, arribant al 33,8% de la població, segons dades del 2013 publicades avui al diari ‘El Confidencial’. En canvi, Catalunya és el territori de l’Estat espanyol que compta amb un menor nombre d’empleats públics, només el 16,1% de la població.

El nombre de funcionaris va créixer, tot i la crisi, a nou comunitats autònomes, set de les quals estan governades pel PP: Balears, Cantàbria, Castella-i-Lleó, Castella-La-Manxa, Extremadura, Múrcia i La Rioja; mentre que les altres dues són Canàries i Navarra. Les dades, que procedeixen de l’última Enquesta de Població Activa (EPA), revelen que hi ha casos, com el de Balears, Castella-La-Manxa o La Rioja on l'augment del pes de l'ocupació pública és irrellevant (amb prou feines una desena).

En canvi, en d’altres s'ha produït un sensible ascens. Això ha passat a Cantàbria, Castella-i-Lleó o Murcia, on el creixement ha estat significatiu. Tot i així, el creixement més rellevant és el d’Extremadura, que actualment consta de 90.300 empleats públics. Precisament en el costat oposat es troba Catalunya, on només el 16,1% dels assalariats treballa en el sector públic, la meitat que en la comunitat autònoma del popular José Antonio Monago.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada