dimecres, 12 de febrer del 2014

Mas diu: :"Tan respectable és l'opinió (dels empresaris) com la de milions de persones que volen votar"

PLE DEL PARLAMENT

"Tan respectable és l'opinió (dels empresaris) com la de milions de persones que volen votar"

Mas defensa que les xifres turístiques, d'inversions i d'exportacions demostren que "l'economia catalana està en marxa"

Artur Mas, al seu escó del Parlament.
ALBERT BERTRAN
Artur Mas, al seu escó del Parlament.
RAFA JULVE / Barcelona
Dimecres, 12 de febrer del 2014 - 13.21 h
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit aquest dimecres al pas de l'ofensiva empresarial contra la independència de Catalunya. A preguntes del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha insistit en la "inseguretat" que genera el procés sobiranista entre alguns dirigents de patronals i de companyies, el cap del Govern ha respost en el ple del Parlament que "tan respectables són aquestes opinions (en al·lusió al president de la CEOE, Juan Rosell, i a un col·lectiu de directius alemanys) com les de milions de persones que volen anar a votar". "¿O és que hi ha una jerarquia o categoria en funció de si les persones estan més ben posicionades socialment o no?", ha afegit.
L'intercanvi de cops dialèctics no ha acabat aquí. Rivera ha replicat a Mas que "tots els vots valen igual, però en una seleccions legals i legítimes", i ha insistit a reclamar "estabilitat". Davant d'això, el president ha contraatacat contra els arguments "dels qui deien que el debat sobiranista no va permetre fer res a Catalunya durant el 2013". En aquest sentit, ha exalçat que l'any passat "Catalunya va ser líder turístic de l'Estat espanyol, va liderar la captació d'inversió estrangera no financera (sent fins i tot la segona regió d'Europa), va liderar les exportacions i va liderar la creació de llocs de treball".
Posteriorment, el cap del Govern ha insistit en la tesi que "l'economia catalana és la que està més en marxa de tot el sud d'Europa". Per a això, ha prosseguit que Catalunya lidera també la creació de patents i està aconseguint inversions d'empreses molt destacades a nivell internacional. Entre elles, algunes firmes alemanyes que aportaran 131 milions d'euros d'inversió. "L'economia està en marxa, aprofitem-ho entre tots junts", ha dit.

"Oferta sensata i legal"

Les opinions de Rosell i dels directius alemanys també li han servit al popular Santi Rodríguez per atacar el Govern. El portaveu adjunt del PPC -que ha pres la paraula en el ple per l'absència d'Alicia Sánchez-Camacho i d'Enric Millo, que són a Girona al funeral de la regidora conservadora Cuca Mascort- ha tornat a exigir al líder de CiU que freni el procés sobiranista i faci "una oferta sensata i legal" al Govern de Mariano Rajoy.
"¿L'Estatut del 2006 no era una oferta sensata i legal?", li ha contestat Mas, que ja ha donat la mateix la resposta al recordar que els populars van fer tot el qua van poder, recursos al Tribunal Constitucional inclosos, perquè aquella norma no tirés endavant com la van votar els catalans. En aquesta línia, el president també ha recordat que l'Executiu de Rajoy va tornar a dinamitar qualsevol possibilitat d'alternativa al donar un rotund cop de porta a la proposta de pacte fiscal que el Govern de CiU li va formular a mitjans del 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada