dissabte, 21 de juny del 2014

Montilla: "El PSC mai ha estat una sucursal del PSOE, sinó un partit sobirà"

UN ALTRE QUE S'HO TE DE FER MIRAR...!!1
21/06/2014
Debat al PSC

Montilla: "El PSC mai ha estat una sucursal del PSOE, sinó un partit sobirà"

José Montilla
L'expresident de la Generalitat, José Montilla

L’expresident de la Generalitat adverteix que "qui pensi que Catalunya per si sola té força per ser independent és que no és conscient que estem al segle XXI i en una Europa comunitària"

Nerea Rodríguez
 El Singular Digital
L’expresident de la Generalitat José Montilla ha opinat avui que l’expresident espanyol José Luís Rodríguez Zapatero “hauria d’haver estat més valent i audaç a l'hora de defensar un Estatut que també era seu i que també va votar”. En una entrevista al diari ‘El País’, Montilla defensa que el PSC no és una sucursal del PSOE: “El PSC, tot i la cançó dels nostres adversaris polítics, mai ha estat ni una sucursal ni una federació del PSOE, sinó un partit sobirà”.

Sobre aquest tema, argumenta que “és normal que coincidim amb el PSOE, l’estrany seria que votéssim amb el PP”. L’expresident socialista vaticina en l’entrevista que “ni el problema de Catalunya desapareixerà, ni serem independents l'any que ve. Això no va així. El diàleg i la negociació s'imposaran. Segurament serà després de més tensió i crispació de la que hi ha ara. Al final s'ha d'arribar a un acord i per això tothom ha de cedir. Això del blanc i el negre no triomfa mai”.

També recorda que “ni Rajoy estarà sempre a la Moncloa, ni Mas a la Generalitat”, motiu pel qual assenyala que, tot i no dir que sigui fàcil, “qui pensi que Catalunya per si sola té força per ser independent és que no és conscient que estem al segle XXI i en una Europa comunitària. I qui cregui que passarà el moviment independentista també s'equivoca”. “Els problemes es resolen negociant. En el passat es resolien a trets. Només hi ha una via, que és diàleg”, insisteix.

Alhora, aprofita per defensar el candidat a liderar el PSC Miquel Iceta: “Pot ser la persona adequada. Ha tingut el coratge de fer un pas endavant, té el coneixement per fer-ho i s'ho creu”, i també a l’exlíder Pere Navarro: “Ha comès errors com tothom, però no sempre ha estat prou comprès i en alguns moments podia haver estat més acompanyat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada