dilluns, 30 de juny del 2014

Els alcaldes de l'AMI es manifestaran a la delegació del govern espanyol

Els alcaldes de l'AMI es manifestaran a la delegació del govern espanyol

Els jutges només han donat la raó a Llanos de Luna en 13 demandes i n'han tombat 73, en 275 contenciosos que manté l'entitat amb l'Estat

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Redacció | ND 29/06/2014 a les 22:00h
 
Durant l’assemblea general ordinària que ahir va celebrar a Balaguer l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), es va acordar internacionalitzar el conflicte que l'entitat manté amb la delegació del govern espanyol a Catalunya. Però, els alcaldes independentistes també plantegen manifestar-se davant la seu que ocupa Llanos de Luna. Una decisió pendent només de trobar la data concreta. 
 
Dues actuacions provocades per l'allau de demandes i contenciosos judicials que té l'AMI amb l'Estat. Un balanç en el que la delegació del govern perd molt més que no hi guanya, segons l'informe dels advocats de l'AMI van presentar a l'assamblea.
 
73 contenciosos perduts per Llanos de Luna
 
A hores d’ara, els jutjats han desestimat o arxivat 73 contenciosos impulsats per la delegada espanyola María de los Llanos de Luna, dels quals, 50 per sobirania fiscal (amb 4 sentències fermes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), 1 pel pagament de quotes a l’AMI i 22 per declaracions de “territori català”. Per la seva banda, els jutges han donat la raó als advocats de l’estat espanyol en 13 ocasions (3 per sobirania fiscal, 5 per no penjar la rojigualda, 4 per declaracions de “territori català” i 1 pel pagament de quotes a l’AMI).
 
La sobirania fiscal i la "rojigualda", les preocupacions de l'Estat
 
Els Ajuntaments i consells comarcals denunciats per la delegació del govern espanyol ho són per: impulsar la “sobirania fiscal” (103), no penjar la bandera espanyola  (93), declarar-se “territori català lliure i sobirà” (45), pagar la quota anual de l’Associació de Municipis per la Independència (32), cedir un local a l’AMI o la contractació de trens a l’Onze de Setembre de 2012. Un total, doncs, de 275 recursos i requeriments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada