dimarts, 10 de juny del 2014

L’estelada, en un tast de vins a Nova York

10/06/2014
Institut Cervantes

L’estelada, en un tast de vins a Nova York

Sense títol
L'estelada a la seu de l'Institut Cervantes a Nova York

La seu de l'Institut Cervantes va congregar a 16 productors de vi i cava català per ensenyar una mostra dels seus productes

Alèxia L. Ferret
El Singular Digital


El passat 4 de juny a Nova York, la seu de l'Institut Cervantes a Nova York va acollir un tast de vins per promocionar les diferents denominacions d'origen catalanes. Darrere d'un dels taulells es va penjar una ‘estelada’. L'Associació Vinícola Catalana (AVC) va congregar a 16 productors de vi i cava per ensenyar a importadors, restauradors i premsa local una mostra dels seus productes.

La presència de l’’estelada’ a la seu d’una institució que representa i projecta la cultura espanyola a Nova York va causar moltes queixes espanyolistes a les xarxes socials. El mateix Institut Cervantes, per tancar la polèmica, va voler aclarir que “l'acte va ser un lloguer d'espais a una associació exportadora de vins, no un acte propi de l’IC”. El diari ABC també ha carregat contra aquest acte, i la presència de la bandera independentista.

Com les queixes no cessaven, l'institut va afegir que ”l’IC rebutja l'ús de les seves instal·lacions per a la difusió de símbols contraris al marc constitucional i aliens a la seva llei de creació”. Al costat de la bandera independentista, el cartell oficial de la trobada també va causar cert malestar perquè presentava una peculiar geografia en la qual Catalunya apareixia com un estat independent d’Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada